Merhaba arkadaşlar. Pinterestte yaklaşık 5-6 aydır spamcilarin hakimiyeti vardı. Pinteresti resmen çöpe çevirmişlerdi. Sonrasında bir operasyon dalgası geldi, spamci olmayanları da epeyce hırpaladılar.
Benim 3-4 sitem aynı gün spam engeli yedi. Pinterestte tumblr ve smore gibi farklı siteler üzerinden yönlendirme yoluyla spam yapan bir iki ekip herkesin gorsellerini çekip, pinterstteki tüm içerikleri de çöpe çevirmeye devam ediyor. Çoğu spam yapmayan site engellenmiş ama spamcilar çoğunlukla duruyor. Ben hergün onlarca spam yapan hesabı şikayet ediyorum. Zaman zaman kapanıyor hesaplar. Ama kapandıkça yenileri açılıyor. Bu konuda daha kapsamlı bir şikayet mesajı yazıp hesapları topluca şikayet etmeyi düşünüyorum. Aldıkları görselin kaynağını, hesap adını, spam pini, spam yapan hesabı, yönlendirme için kullandığı aracı siteyi, ve trafik aldığı kendi sitesini vs de belirterek detaylıca şikayet edeceğim. Bunun dışında ne yapılabilir acaba? Kendi sitem için hazırladığım tüm görseller onlarca hesap tarafından alınıp spam yapılıyor ve benim gorsellerimi, iceriklerimi çöpe çeviriyorlar. Üstüne bir de benim sitelerim spam engeli yiyor. Yeni dönemde pinterestte nasıl bir yol izlemeliyim? Spamcilardan korunmak için ne yapmalı?
Bu konuda önerisi olan var mıdır acaba (şikayet vs dışında).

Edit: Dün gece smore üzerinden spam yapan ekibe operasyon çektim. 25 civarı hesaplarını kapattırdım. Şimdi sıra tumblr üzerinden spam yapanlara geldi.
Not: Yanlış anlaşılma olmasın, ben sadece başkalarının (ve benim) görsellerimi alıp spam yapanlarla uğraşıyorum. Kendi sitesi spam engeline takılıp da onu aşmak için yönlendirme yapan diğer arkadaşlara sözüm yok.

Edit:20.04.2024
Smore ve tumblr üzerinden spam yapan hesapları kapattırmaya devam ediyorum. %90 aynı siteye yönlendirme yapıyor. Otomasyon kurmuş vatandaşlar, yüzlerce hesap, onbinlerce pin atmışlar. Şuana kadar yaklaşık 150-200 hesap şikayet ettim. Tamamına yakını kapandı. Bugün de 50 civarı hesap daha şikayet ettim, muhtemelen onlar da kapanacak. Pinterestte daha az spamlı günler yaşanacak bir süre.