Sürükle bırak mantığı ile çalışan bir altyapı geliştiriyorum tam otomatik olarak çalışıyor. Shopify tarzı bir site kodluyorum. Kafamda sorular var, Türkiye de bu tür bir yazılıma ihtiyaç var mı? gibi.
Altyapı paket alındığı andan itibaren docker server ile vercel üzerinde proje oluşturup kullanıcya tanımlıyor ve site açılmış yoluyor. ileride docker control plane yapıp kendi sunucumda barındıracağım. Sizce bu altyapıda eksikler nedir nelerin olması gerekir sektördeki eksiklikler nedir alıntılar mısınız.
Altyapı
NEXT.js, node, php-8.3, laravel Next.js ile frontend. Laravel ile
AWS arasındaki iletişim. Node ile de socket ve docker api.
Ficksa'nın sunduğu özellikler:
Tamamen özelleştirilebilir ödeme altyapısı. Ek plugin, yada direkt api bilgileri girilip 3. taraf ödeme sağlayıcıları ile çalışma (Paytr, Shopier, PaYu, ...)
Dropshipping yapanlar için toptancı lar için aracılık ve ürün çıkışı yapması.
Sermayesiz satış imkanı. Ürün satışından sonra ürün fiyatı düşülüp hakediş olarak eklenir. (Ürünü FİCKSAPOS ile satarsa geçerli)
Public store ile eklenti geliştirilmesi ve kurulması gibi 3. taraf api erişimi. (shopify store gibi)
Shop a özel docker ortamı ile verimlilik sağlanması.
Tüm işlemlerin shop bazlı kendi ortamında çalışması (Ortak kullanım yok)
Gibi gibi birçok özellik ekliyorum her gün durmadan geliştiriyorum. Tek başıma yaptığım için biraz zor oluyor ama bittiği zaman ne kadar gelişeceğini düşünemiyorum
Ficksapos için sanal pos ve facility yetkim de var kafam rahat. Sadece altyapıyı oturtmam lazım.
websitesine gözatmak isterseniz
ficksa.com Editörün çıktısı bu şekilde