şöyle anlatayom, bi aralar bende merak ediyordum milyon hatta milyarlarca dosyayı nere sıgdırıyorlar..
bunu yine bi forumda okumuştum uzun zaman önce, dosya yükleme sitesinin alt yapı büyüklüğüne göre değişiyor, upload firması her ülkede sunucu bulunduruyor yüksek kapasteli buda dosyaların hem yükleme hemde indirme hızlarına etki ediyormuş, firma özel yazılımla, kulanıcı dosyaları yükledikten sonra arka planda dosyanın boyutunu kücülten program kullanıyormuş mesela 100 mb bir zip dosyasını atıyorum 1kb yaparak dosya halinde saklıyor ve kullanıcı tekrar dosyayı indirmek istediğinde yine özel yazılımla o dosya normal boyutu be türüne otomatik cevriliyormuş,bu şekildeymiş nekadar doğru veya nekadar eksik bilgi bilemiyecem, aslında bana mantıklı geldi.
Mantıklı tabiki de ama bu bizim gibi küçük ölçekli insanların yaptığı gibi olmaz Onlar turbobit mediafire filan gibi çok büyük şirketlerdir sanırım. Biz bi tema bi sunucu kiralayıp yapıcaz. Onlar eskinin siteleri olduğu için onları geçmek ve onlardan iyi olmak epey zor.