Selam olsun,
Bir abin olarak görürsen samimiyetle 43 yıllık dolu dolu biriktirdiğim tecrübelerimden serpeceğim.
Bu hayatı iki temel üzerinde yaşarsın.
Birincisi maddi temele oturtarak ikincisi manevi temele oturtarak.
İkisinden de bir bukle olsun diyorsanız ona yaşınız müsait değil, zamanla o dengeyi zaten kurabileceksiniz.
Maddi temele oturtacaksanız buna uygun işler seçmek durumundasınız. Elbette keyif alacağınız işlerden ziyade para kazanacağınız işler olacaktır. Eğer sizi mutlu edecek şeylerin çoğunluğu maddiyatla ulaşılacak şeylerse belirli bir zamana kadar mutlu olabilirsiniz.
Manevi temele oturan bir yaşam istiyorsanız yetenekleriniz doğrultusunda, keyif alabileceğiniz işleri tercih edeceksiniz. Elbette keyif alırken hayatınızı idame ettirecek rakamları kazanabilirsiniz ama bunu seçtiğinizde sizi mutlu eden şeylerin çoğunluğu maddiyatla elde edilmiyor olması lazım.
İlk olarak bu tercihi belirleyin ki ona göre bir şey yazabilelim.
Mesela benim yaşıma geldiğinizde nasıl bir insan olmak istersiniz?
Hayatı dolu dolu yaşamış, keyifli bir ömür sürmüş birisi olmak mı yoksa çok para kazanmış ama bu parayı kazanmak için yıpranmış, yorulmuş ve birçok şeyi ıskalamı birisi olmak mı?
Asıl kazanç ya da zenginlik sizin için hangisi olacak?
Niye bunları yazdın? diye sorarsan başarıya giden yol kişinin beklentileri, istediği hayat, yetenekleri ve hayata bakışıyla tercih edeceği yol olacaktır.
Benim başarıya ulaştığım yol size uygun değilse sizi başarısızlığa götürebilir.
Önce yolcuyu bilelim sonra o yolcuya istikamet bulmak mesele değil.
Asfalt arabasıyla araziye girdiğinde başına geleceklerden korunman adına yazıyorum.
Sevgiler.