55 yaşındayım, ortaokuldan beri elektronikle uğraşırım, ilk defa pcb tasarım eğitimi diye birşey duyuyorum. altium designer veya proteus veya orcad ve benzeri bir tasarım programı ile şemayı çizersin, "bana pcb oluştur" desin, sana kaç katmanlı olacak falan gibi sorular sorar, sonra 3d olarak bir plakete elemanları yerleştirip yolları çizer. sen istersen gereken düzenlemeleri yaparsın, sonra bu tasarımı ya pcb basan bir servise verirsin (pcbway gibi) yada gcode haline getirip lazer yada freze'de plaketi işlersin, yada baskı alıp photosensitive boya vb kullanarak bakırları asit banyosunda eritirsin...
öyle elle falan çizerek yapılmıyor o işler artık... herşey otomatik... plaket üzerindeki parçaların kodlarını alıyor, parça ebatlarını, bacak aralıklarını ve genişliklerine bakıyor, ona göre gereken yolları kendisi çiziyor...
anladım hocam benim burada demek istediğim eğitimden kastım elektronikte ileri bir bilgim yok orada hangi kondansatör kullanılacağı vs. bunun için basit temel bir eğitim var mı diye sormuştum.