Slash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,
Son güncelleme ile, gizli olduğunu düşünüyorum 2 gündür başlayan bir güncelleme.
Spam sonuçları kısmen temizlendi fakat şöyle bir temizlik geldi.
News Onaylı siteler üzerinde bir değişikliğe gidildiğini görüyorum.
News onaylı sitede paylaşılan kopya içerikler hiçbir şekilde son 1 saat ve 24 saat ve normal aramada göstermiyor filtreliyor.

Denemeler WordPress üzerinden yapıldı.

Yapılan denemeler
Başlık + içerik translate ile dil değiştirildi > ilk denemede gösterdi
2.denemede ve 3.denemede göstermedi almanca vb. diller denendi.
News dili türkçe ise ingilizce paylaşıldı gibi gibi.

-
2.Deneme
Xyz içerik denemesi yapıldı kopya olmayan başlığında xyz kelime geçen bir içerik yayınlandı,
Sonuç başarısız index var son 1 saat ve 24 saat aramasında aramalarda göstermedi.

İncelediğim diğer spam ve xyz içerik paylaşan diğer siteler, news kaydı olmayan fakat backlink sayısı yüksek olan siteler aramalarda görünüyor,
Fakat bu siteler 100-500 hatta 1000 diyebileceğimiz kadar site üzerinden rasgele anlamsız kelimeler ile link beslemesi ile link verilerek google'nın organik olarak takip edip indexlediği siteler ve bunlar son 1 saat son 24 saat aramalarında gösteriliyor.

Yine aynı şekilde son 1 saat aramalarında xyz kelimelere hiç bir şekilde yer vermemiş fakat 24 saat aramasında 5-8 saat önceki içerikleri gösterebiliyor farklı kelimelerde.

3.Deneme
Birebir Tr içerik kopya başlık kopya içerik ilk 2 denememde aramalarda yer vermedi,
Fakat 1 içerikte aramalarda yer verdi birebir kopya içerik başlık ile sonraki diğer denemeler de yine vermedi.

4.deneme
Toplama içerik hard spam
Ilk deneme içeriğin tamami ile sonuç yok index var aramada görünmüyor.
2.deneme toplama içeriğin bir kismi index var aramada yer vermedi
3.deneme toplama içeriğin bir kismi benzersiz baslik index var aramada göstermedi.
Son güncelleme sanırım newsli sitelerde title ve içerikte kelime filtresi yaparak news politikalarına göre botlar içeriği filtreliyor veya gösteriyor.

Son deneme chatgpt içeriği
3 adet chatgpt içeriği denedim ayni şekilde son 1 saat ve son 24 saat aramasinda yer vermedi

Deneme yapılan içerikler teknoloji üzerine yapılan denemeler.

Güncelleme ile aramada gözüken siteler backlink ile beslenmiş siteler görünürken yeni siteler ve otoritesi olmayan siteler aramada görünmüyor.
Üstad harikasınız..
Emeğinize sağlık..

Chatgpt ile yazılan içeriğin görünmeme sebebi herkesin aynı promptla aynı sorguyu yapmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Öyle olunca da herkese aynı metni veriyor Chatgpt.

Bloggerların şunu düşünmesi gerekiyor:
X bir konuda herkesin aldığı metni almamak için ben yapay zekaya nasıl bir prompt sunabilirim?

Benim deneme yanılmalarım gösterdi ki makale konusunda gemini chatgpt'den milyon kez daha iyi. Vakti geldiğinde herkes bu fikirde toplanacak diye düşünüyorum. Hatta forumda arkadaşların sattığı başlık ver makalen sitene otomatik olarak yüklensin programları bile bir gün mutlaka gemini'ye geçecek diye düşünüyorum. Bu konuda iddialıyım, çünkü çok deneme yanılma yaptım..

Benim söyleyeceklerim de bu kadar