Alıntı
Dedim yaptırmıycam uygulamayıda. Kendim yapmaya çalışıcam mümkün mertebe. Ama 1 ayımı alır ama 10gün ama 3ay.
Zaman sizin için çok önemli değilse zaten bu tür yüksek fiyatları sorun etmemeniz gerekir. En düşük fiyatı veren kişiyle anlaşırsınız, yapamazsa sonrakine geçersiniz, bu şekilde devam edersiniz. Geri getiremeyeceğiniz tek varlığınız olan zamanınızı kaybedersiniz en fazla. Bunun yanında para da kaybedebilirsiniz. Düşük teklif veren birisi belki de işten hiç anlamıyordur , o an paraya ihtiyacı vardır ve işi almak ister, sonrasında sizi oyalayarak paranızı iade eder.
Bu demek değildir ki yüksek teklif veren herkes iyi hizmet sunuyor. Kişiyi incelersiniz, geçmiş çalışmalarına bakarsınız, teklifi değerlendirirsiniz.
Google'da üst kademede çalışan bir yazılımcıya "benim şöyle bir yazılımım var, maksimum 2 saatini alır, yapar mısın" derseniz ya yapmam der ya da çok ciddi bir fiyat ister. O kişinin zamanının değeri odur. O kişi saatte 10k kazanıyorsa sizin saatlik 1k teklifinize dönüp bakmayacaktır. Bu kadar süre bunla uğraşıp bu ücreti alacağıma hiç uğraşmam diye düşünebilir.
Siz 10 TL'lik biraz uğraştırıcı bir iş alır mısınız? 10 TL için uğraşacağıma hiç yapmam diyebilirsiniz. Bir başkası için bu değer 100 TL'dir, 1.000 TL'dir , 1 milyon TL'dir. O yüzden sadece yapılan iş değil , o işi kimin yaptığı da önemlidir.