Başkasının 500₺ dediği işe 5000$ fiyat vermiş olabilirim. çünkü benim işimin değeri 5000$ edebilir başkasının işinin değeri 500₺ edebilir.
Mesela Basit dediğiniz api servis ederken 50 ürün için değil 50 milyon ürün için sorunsuz çalışacak mimari oluşturacak tecrübem vardır Bu tecrübemi çöpe atarak iş küçük diye kalitemi düşürmek istemiyorumdur.
bu yüzden de benimle çalışmanın bedeli olarak böyle fiyat uygun görmüşümdür.
tamamen varsayım üzerine örnek verdim rakamları farazi konuşuyorum anlatmak istediğim konuyu anlamanız adına.
mesela ben de yaptıracağı projede içinde "basit" kelimesini geçiren iş veren ile çalışmıyorum prensip olarak. basit ise işi başkası yapsın diyorum çünkü ben yaptım diye referans gösteremeceğim basit bir işi yapmak istemem.
Burada sizin ve başkasının arasında tofaş/ferrari farkı olmuyor işte üstadım.
Zaten bizim türklerde bu klişe cevap var hep maalesef.
Benim işimin ederi bu...
Aynı herkesin işadamı avukat çok zengin vs vs olması gibi.
Ben hiç aksini görmedim.
Evet iş çok basit. (Kendi olayımdan bahsediyorum)
Mesela sizde bende aynı kodu yazarız. Hatta yazın desem muhtemelen sizde aynısını yazarsınız.
Hani uzaya yol yapmıyoruz. Bildiğimiz bir login işleminin ne gibi farklı bir yolu olabilir. Sadece kodların yeri değişir. Kusura bakmayın ama bende ve çoğu kişide (hiç bilmeyen kişileri saymıyorum, onlar 10₺ de diyebilir) ederi nedir biliriz. Sizin istediğinizle ederi değişmiyor. Sadece benim gibilerin kendini dahada ilerletmesine olanak tanıyorsunuz. Sonra hepsi toplanıp taban fiyattan iş yapmaya çalışıyor. Ben pro bir coder değilim. İşimde bu değil. Hobi gibi düşünün benimkini.
Yani bir sosyal ağ uygulaması isteyip 1000₺ bütçede ayırmayız. Ama aynı uygulamanın apisinede $1000 verilmeyeceğinide biliyoruz.