Sevgili Hocalarım, herkes burada birçok farklı nedenden dolayı bulunabilir. Bende kendi bulunma amacımı açıklayacağım. Bu forumda okul harçlığıdır, harcamasıdır, kendimi geliştirmesidir, al sat yapıp az da olsa helal kazanç elde etmek peşindeyim. Bugün bir üye önceden hizmet verdiğim benimle iletişime geçti ve benden aldığı bir konuda kendisini referans göstermememi Emretti. Tabi bizde kendisine yardımcı olduk. Konulardan referans gösterdiğim yerleri kaldırdım. Sonra forumdan kendisini engelledim ve benimle bir daha ticaret yapmamasını istedim.

Şimdi gelelim asıl konuya. Kimse kimsenin emir eli değildir. İş amaçlı üstündür veya hizmet dersin haklı yapmam gerekiyor yaparsın. Nazikçe. Birisinden hizmet alacağınız zaman lütfen şu şekilde iletişim sağlayalım. Hem ahlaki hem de karşıdaki kişinin kendini iyi hissetmesi açısından.
-İyi günler, iyi akşamlar, Selamlar gibi ifadelerle giriş yapalım.
-Hizmet sonrası tekrar bu ifadeleri kullanalım.
-Samimi, eski ticaretimiz olan ve konuşma konusunu sıkıntı etmeyen birisi ise biraz daha samimi tarzda konuşma şekli olabilir.
-Hizmet hakkında bilgi almak istiyorsunuz, bana bilgi ver değil bilgi verir misiniz diyin ki insanlar da ona karşı kaba bir anlam yüklemediğinizi bilsin.
-Lütfen, rica ederim gibi ifadeleri bolca kullanalım.

Yukarıdakileri yaparak insanlığımızdan ödün vermeyiz hatta üstüne üstlük daha da değer katarız.

Forumdaki arkadaşlardan ricam benden bir hizmet alacakken bana bilgi ver gibi ifadeler emir kipiyle konuşmamaya dikkat edin. Açıkçası ben rahatsız oluyorum ve ticaret yapmak istemem böyle üyeler ile. Samimi olduğum veya samimi olarak iletişim kurmak isteyen bunu da belli eden üyeler tabi ki de farklı olacaktır.
Bu şekilde emir kipleri ile benden detay vs öğrenmek isteyenler için profilime girip beni engelleyebilirler. Ben forumdaki diğer saygı çerçevesi içerisindeki kitle ile iletişimime devam edeceğim.

Ben sizden hizmet alırken de rahatsız olduğunuzda bana bunu lütfen hemen anında bildirin ki bende hatamı düzeltip bir daha yapmayayım.
Bu kadar yazdıklarımı okumak için vakit ayırdığınız için hepinize teker teker teşekkür ederim. Bayramınız mübarek olsun, hepinize iyi geceler.