RefDesign adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanal Sunucular Hakkında pek bilgim yok hocam normalde host alıp kuruyordum sitemi ama şuan kendim yapmak istedim. Eklemem Gereken şeyler neler acaba hocam VM’e
Şimdi biraz önce yazdığım kısımdan veya azure portal üzerinden vm tıkla sol tarafta settings altında networking var oraya gir. Sağ üst tarafta Add inbound port rule var oraya tıkla. Açılan kısımda;

Source kısmına ANY seçersen herkese veya sadece sabit ip vereyim sadece o erişebilsin dersen de IP Adresses seçmen gerekiyor. Şuan web sitesi dediğin için ANY seçiyoruz.
Source port range kısmına * ver.
Destination kısmına ANY ver.
Service kısmına Custom seçiyoruz.
Destination port ranges kısmına hangi portu açmak istiyorsan onu girmen gerekiyor uğraşamam dersen * at yok güvenli olsun dersen ihtiyacın olan portu yaz örneğin: 80
Protocol: ANY
Action: Allow
Prioty: Sıra numarası kısmı 310 de farketmez
Name kısmına ne açtığını yaz karışmasın sonra
save de kaydet.

Tek tek tüm portlarını böyle eklersin. İhtiyacın olacak portlar:

Plesk admin HTTP: 8443
Plesk admin HTTPS: 8880
Web server: 80, 443
FTP: 21
SSH: 22 (Sabit ip var ise kısıtla güvenlik amaçlı)
SMTP: 25, 465, 587
POP3: 110, 995
IMAP: 143, 993
Mysql/mariadb: 3306 (Sabit ip var ise kısıtla güvenlik amaçlı yada hiç açma dışardan erişim olmasın)
MSSQL: 1433 (Sabit ip var ise kısıtla güvenlik amaçlı yada hiç açma dışardan erişim olmasın)
Portresql: 5432 (Sabit ip var ise kısıtla güvenlik amaçlı yada hiç açma dışardan erişim olmasın)
DNS: 53
Plesk ınstaller, update: 8447

Dipnot: İstersen ilk başta sorunun kaynağını bulana kadar tek tek uğraşma * ver testini yap baktın ki sorun buradan kaynaklı ondan sonra tek tek eklersin.