Sevmek gerçekten önemli buna katılıyorum o yüzden İngilizce dışında farklı dillerin cümle yapılarına bakmaya başladım. Şu an İspanyolca hoşuma gitmeye başladı. Sevmeyince ne kadar vakit ayırsam da verim alamayacağım, doğru tercihi yapmam gerek. Teşekkür ederim.
Cümle yapılarına baktım gerçekten çok basit görünüyor ve en önemlisi de dediğiniz gibi yazıldığı gibi okunması. Birkaç tane İspanyolca video açtım tek sorun olarak gördüğüm yer çok hızlı konuşuyorlarmış gibi algılamam. Tavsiye ettiğiniz diller varsa onlara da göz atabilirim. Ne güzel direkt dil bölümü okuyorsunuz çok şanslısınız.
Aslında henüz yapılmamış çok karmaşık algoritmalar kurmayacağım için başlangıçta çok gerekli görünmüyor. Ama şöyle de bir şey var ki yazılım dilinin de dil olması. İngilizce kelimeler ile mantıklı yapılar oluşturuyoruz. Yazacağım kodu ben tam olarak anlamazsam ortaya saçma sapan şeyler çıkar herhalde.
Evet hocam yazılım dillerindeki kelimeler İngilizce kelimelerdir. Kelimelerin anlamını bilmeniz de öğrenme aşamasında avantajınıza olacaktır. Ben sizin yerinizde olsam İngilizceyim öğrenirim kesinlikle. İngilizce öğrenmenin çok zor olduğunu da düşünmüyorum hocam. Öğrenme konusunda yardım lazım olursa yazabilirsiniz.