Ben üniversitede programcılık bitirdim.
Ama gel gorki sevmediğim için şuan sadece kodları kesip bicebilirim sıfırdan yazamam
Ama Corona döneminde eve kapandığımizda boş zamanlarında dolayı İngilizce dizilerden replikleri izleyerek cümle temelli öğrenmeye başladım bı kaç yılda konuşabilecek seviyeye geldim hoşuma gittiği için .
Yani sanırım istemeden ikisinide öğrenmeniz çok zor , istemeniz lazım
Ingilizce çoğu yerde lazım olabilir , yeni insanlarla tanışmak için tercümanlık için , vs birçok işte işinize yarar
Sevmek gerçekten önemli buna katılıyorum o yüzden İngilizce dışında farklı dillerin cümle yapılarına bakmaya başladım. Şu an İspanyolca hoşuma gitmeye başladı. Sevmeyince ne kadar vakit ayırsam da verim alamayacağım, doğru tercihi yapmam gerek. Teşekkür ederim.
İngilizce'ye göre daha basit evet. Yine İngilizce'ye gelecek konu ama İngilizce bilen için daha basit. Bazı kullanımlar ve yapılar benzer çünkü. Ben Alman Dili ve Edebiyatı okuyorum, İngilizce ve Almanca'dan fırsat bulabilsem İspanyolca öğrenmek bende çok istiyorum ancak bir türlü okuldan ve işten fırsat bulamıyorum ne yazık ki. Ayrıca İspanyolca'nın bir diğer artısı ise İngilizce'ye nazaran yazıldığı gibi okunması
Cümle yapılarına baktım gerçekten çok basit görünüyor ve en önemlisi de dediğiniz gibi yazıldığı gibi okunması. Birkaç tane İspanyolca video açtım tek sorun olarak gördüğüm yer çok hızlı konuşuyorlarmış gibi algılamam. Tavsiye ettiğiniz diller varsa onlara da göz atabilirim. Ne güzel direkt dil bölümü okuyorsunuz çok şanslısınız.
İlk olarak ben de her bilginin zihne alınmaması taraftarıyım. Bana yaptığınız alıntıya gelirsek hocam İngilizce olmadan öğrenmek başlarda zor olmayabilir çünkü Türkçe şekilde eğitimler de mevcut. Fakat kendinizi daha da geliştirmek isterseniz artık İngilizce makalelere videolara vs ihtiyaç duyacağınızı düşünüyorum. Ayrıca İngilizce bir dünya dili. İş bulurken işinize yarar daha birçok alanda işinize yarar.
Aslında henüz yapılmamış çok karmaşık algoritmalar kurmayacağım için başlangıçta çok gerekli görünmüyor. Ama şöyle de bir şey var ki yazılım dilinin de dil olması. İngilizce kelimeler ile mantıklı yapılar oluşturuyoruz. Yazacağım kodu ben tam olarak anlamazsam ortaya saçma sapan şeyler çıkar herhalde.