Ben bir kısmına katılmıyorum çünkü İngiltere'de bir üniversiteye bakıyordum ve dünya sıralaması Ülkemizde ki okulların bir çoğu gibi aynı sıralamalarda nüksediyor 500-600 arası ancak yapılan anket sonuçlarına baktığımda mezun olan her bilgisayar mühendislik öğrencisi 1 yıl içerisinde ortalama yıllık 35.000 Pound ile iş buluyor bu UK'nin asgari ücretinin oldukça üzerinde bir maaş. Bizim ülkemizde okuduğum okul iyi olsun ki iş bulabileyim, okulum bitmeden iş tecrübem olsun ki işe girebileyim kafasında ilerliyor. Juniorlar için dahi minimum 1 yıllık deneyim arayan şirketler ve zırvasıyla dolu Türkiye'de bunlar olduğu sürece evet haklısınız Türk gençleri çalışmalı ki diğer herkesin kolayca ulaşabildiği imkanlara saatlerce çalışarak ulaşalım.
Bu konuda doğrusunuz maalesef ülkemizde üniversite mezunları çok problemli buna eğitimimizdeki kalite düşüklüğü neden oluyor fakat bu sisteme sadece itiraz ederek bir yere gelinmez şartlar şuan bu ise elinden en iyi geleni yapacaksın ileride durumlar düzeldiği zaman sadece itiraz edenler 0 dan başlayacak kötü durumda iken çalışmaya başlayanlar 10 puan ileriden başlayacaklar yani demek istediğim koşullara uyum sağlayıp ilerlemek gerekiyor tıp içinde şunu söyleyebilirim bu ülkedeki çoğu genç şuan para kazanmak için bu mesleği tercih ediyor bu mesleği para için tercih edenler 1 kazanıyorsa idâli olan insanlar şuan 10 kazanıyor iyi akşamlar