Türkiyede akraba seven var mı ki.

Kavgalar , Dedikodular , Kıyaslamalar , Gıybet , Para kavgaları , Miras kavgalarının büyük çoğunluğu akraba taraflarında yaşanıyor.

Bana göre bu durumların sebebi ülkemizdeki aşırı akraba ilişkilerinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Bir iş mi yapıyorsun akraban ise ucuza yaptırır hatta bedavaya getirmeye çalışır %99 bu şaşmaz.
Ortak işe mi girdin ? Mutlaka bir yerden para eksilir senin paran onun parasıdır çünkü kafa o yönde. ve çoğu zaman ben daha çok çalıştım meselesine döner.

Arkandan dedikodu yapanı , sürekli kıyaslayanı , gıybeti vs bunlara hiç girmiyorum bile.
Bir miras mı var , aranız azıcık bozuksa kesin kavga çıkar , adil davranayım böl gitsin bitsin demezler.

Akrabası ile sorun yaşamayanı görmedim. Ama bu durumların sebebide yine halkın kendisi. yani problemi yaratan halk.

Ama düşünüyorsun ? çoğunluk böyle düşünüyorsa , herkes birbirinin akrabası değil mi : ) Yani demem o ki , problem halk'da.
Memleketçilik meselesini mesela hiç sevmem. Babam çok yapar. Kendi tanıdığına yardım eder vs.
Hemşerim sana ucuza veriyorum lafından nefret ederim adil dahi bulmam.