Sizin ihtiyacınız olan php compile edebileceğiniz bir Web server. Bunun için xamp wamp vb. Ürünler işinizi görür. Docker olayın başka bir boyutu. Şuanda docker la bir işiniz yok. Çok merak ediyorsanız araştırıp bilgi edinebilirsiniz.
Hocam bunun direk normal sitede veya subdomainde çalışmaktan farkı ne olacak bana ne faydası olacak orayı anlayamadım şuanda aktif olarak site açık kodluyorum zaten ama kullanıcıların ben kodlama yaparken değişikliklerden etkilenmemesini istiyorum bu yüzden development sürümünde kodlayıp düzenlemeler bitince ana server'a çekmek istiyorum. Ancak dediğim gibi yeri gelince küçük yeri gelince büyük değişiklik olacağı için her seferinde dosyaları al asıl sunucuya at override et vs. yorucu oluyor. Git action'ları da her CTRL+S den sonra push gerektiriyor çalışmak için dolayısıyla bir değişikliği production server'da görmek...--- aslında tam buraya kadar yazınca aklıma bir fikir geldi.
Development subdomainini git'e bağlayacağım,Development subdomaininde editörde FTP eklentisiyle kodlarımı yazıp tarayıcıdan Development sayfasını refreshleyerek anlık değişimi göreceğim, düzenleme bitince git push yapacağım action script git push sonrasında değişen dosyalarla birlikte son halini Production domainine atacak... tamamdır.. 👍🏻