DREfe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim şahsı fikrimi paylaşayım

Beni yaşıtlarım ve diğer gençlerin gençliklerini sadece eğlenerek geçirmek istemesi bana saçma geliyor iyi bir gelecek için gençken çalışmak lazım gençken çalışmayacaksa ne zaman çalışılacak ? Gençken yapılan çalışmaların geleceğimize dair büyük yatırımlar olduğunu düşünüyorum.

Ben bir kısmına katılmıyorum çünkü İngiltere'de bir üniversiteye bakıyordum ve dünya sıralaması Ülkemizde ki okulların bir çoğu gibi aynı sıralamalarda nüksediyor 500-600 arası ancak yapılan anket sonuçlarına baktığımda mezun olan her bilgisayar mühendislik öğrencisi 1 yıl içerisinde ortalama yıllık 35.000 Pound ile iş buluyor bu UK'nin asgari ücretinin oldukça üzerinde bir maaş. Bizim ülkemizde okuduğum okul iyi olsun ki iş bulabileyim, okulum bitmeden iş tecrübem olsun ki işe girebileyim kafasında ilerliyor. Juniorlar için dahi minimum 1 yıllık deneyim arayan şirketler ve zırvasıyla dolu Türkiye'de bunlar olduğu sürece evet haklısınız Türk gençleri çalışmalı ki diğer herkesin kolayca ulaşabildiği imkanlara saatlerce çalışarak ulaşalım.