Geçmiş olsun insiyatif olarak yazmaya bilirdi ama kanunlara göre haklı. Sanırım ödemeniz gerekiyor cezayı ödedikten sonra itiraz edip şansınızı deneyebilirsiniz
@berateren;
Ehliyetsiz araç kullanırsanız, 13 bin TL siz yersiniz.
Araç ruhsat sahibi, ehliyetsiz birisine araç kullandırdığı için 'Aynı' cezayı oda yer,
ayrıca plakanızı kontrol etmenizi isterim, plakaya da ayrıca yazıyorlar.
Yatın kalkın, aracı bağlamadıklarına dua edin. Çekici yediemin vs çok sıkıntı
Plakayı kontrol ettik, plakaya ceza yazılmamış babamın adına yazılmış ve bana yazılmış. Orada plakaya gönderilecek demişlerdi.
Babanıza yazılan ceza haksız değil. Ehliyetsiz araç kullanımında ceza ikiye bölünüyor. Araç sahibine ve aracı kullanana. + Aracın bağlanması gerekiyor. Aracı bağlamadıysa zaten merhamet etmiştir. Babanızın ehliyeti olsa da ceza "Ehliyetsiz araç kullanma" olarak geçiyor. Kanun bu şekilde.
Ölümlü bir kazaya karışsanız suçu babanız mı üzerine alacaktı?
bence iki cezayı da ödeyin.
Ruhşat Sahibi Baban olduğu için araç sahibine bu yüzden yaziyorlar seninde ehliyetin olmadı için sanada ceza kesiyorlar ehliyetın olmadan araç kullaniyorsun sana ayri ceza keşerler araç sahibi ehlitsiz birisine araç verdiği içinde ayri babana keşerler geçmi olsun
Evet doğru 2 ceza yazmaları ona itirazımız yok ama yazılan cezanın maddeleri yanlış. Babamın ehliyeti olmasına rağmen ehliyetsiz araba kullanmadan yazmışlar. Kullandırtmadan yazmamışlar. İkimize de aynı cezayı kesmişler avukata sorduk itiraz edin sizinkini iptal ederler dedi.