sigarayı zararsız gibi anlatmanıza karşılık olarak bir iki şey yazmak istedim.
sigaradaki 4000 zehir meselesi çok yanlış anlaşılmış. 4000 zehir direkt konulmuyor zaten. Sizin dediğiniz gibi tütünler işlenmeden önce çikolata sıkılıyor. yapışkanlık vermek belki bir miktar emülgatör gibi davransın diye. ancak bu çikolatanın solunması sırasında asetoin, diasetil gibi zararlı uçucu maddeler ısıyla yandığında açığa çıkıyor. yani o en başta bildiğiniz çikolata diye masum olarak anlattığınız şey, ısıyla solunduğunda tam bir zehre dönüşüyor. Çikolata yerine bal kullanıldığını da duymuştum. Benim gibi elektronik sigara savunucularının en çok takıldığı kısım burası. Elektronik sigaralarda su bazlı yapay aromalar kullanılır. İkinci söylediğiniz elektronik sigara aroması gibi birşey tabiri de doğru değil. Sigaralarda doğal, doğala özdeş tarzı aromaların kullanımı daha yaygın ve bu da aynı çikolatada olduğu gibi ekstra zehirli maddelerin açığa çıkmasına neden oluyor. Ve son olarak, sigara kağıdı ve filtre yapıştırıcıları. Bunların zararı tütünün vereceği zarardan çok daha fazla. Siz çalışan olarak içeriklere hakim değilsiniz. Örneğin kullanılan aromanın almanyadan geldiğini söylüyorsunuz yani içeriğini bilmiyorsunuz. Ben birkaç sene bu aromaların lab sonuçlarını okudum, araştırdım.. Bilgilerimin bir kısmı, eski bir tekel müdürünün anlattıklarına dayanıyor. sigara asla sizin anlattığınız kadar masum değil. siz bir nevi montaj üretimi yapıyorsunuz Türkiyede. asıl hammaddeler yurtdışından geliyor. tütün en masumları. nikotin de öyle.isveçteki sinus çalışmasını okursanız belirli bir doza kadar nikotinin terapötik olduğunu bile görürsünüz. neyse, iyi niyetinize istinaden yazmak istedim. başka çalışanlar da eklenmiş konuya. onlar da okurlar.