Merhaba
Arkadaşlar bugün Scooter almaya gittim 125 cc oradaki arkadaş süremiyorsun o çıkmadı daha 50 cc alabilirsin vs dedi.
Bilen birinden bilgi rica etsem.
Şimdiden teşekkürler.
Yasa çıktı ancak şöyle bir durum var.
125cc sürebilmeniz için ehliyete yazılıp eğitim alıyorsunuz ve sertifika veriyorlar B sınıfı ehliyetiniz en az 2 yıllık olmalı eğitim almazsanız kullanamıyorsunuz. Eğitim alan kişilerin dijital sistemde 125cc kullanabilir diye tanımlanıyor.
Ehliyet kursları bu eğitim için 5 bin TL istiyorlar ortalama /
Normal ehliyet almaktan tek fark sınava girmiyorsumuz ve daha az para ödüyorsunuz. Aslında pek değilen bişey olmadı
Eğitim almazsanız kullanamazsınız yine . B sınıfım var 125 cc kullanırım diye bir şey yok yani eğer eğitim almamışsanız ve ehliyetinize sertifika işlememişse 12 bin TL cezayı yapıştırırlar.
Bende ilk defa alacaksınız ve ayağımı yerden kessim ufak defek işler için kullanıcam derseniz hiç bulaşmayın 50 cc alın gitsin. Eğitim derdiniz olmaz , sigorta ödemezseniz , vergisi olmaz sıfır alırsanız 3 yıl muayenede yaptırmazsınız mis gibi
Ek olarak bu kanunun ticari amaçlı kullananlar için geçerli değil eğer ticari amaçlı kullanacaksınız ehliyet almak zorundasını 125cc lerde.