Functions.php için wp_dequeue_style kullanarak de bunların yüklenmesi engellenebiliyor. Bugün bunlarla uğraşırken üstüne bu konu açıldı. Eklentilere ait bütün stil dosyalarını dequeue ile kaldırdım ama wp_dequeue_script ile js dosyalarını bir türlü engelleyemedim. Betik numarası aralığına göre numara eklemek gerekiyormuş. Denediğim numaraların hiçbiri js dosyalarında işe yaramadı.
Bu arada neredeyse bütün eklentilerin js ve css dosyaları her sayfada yükleniyor.
dequeue ilede olabilir tabiki. aynı şekilde jsler de dequeue olur aslında, ismini tam yazmak lazım. Diğer eklentilerde dediğiniz gibi her sayfada yükleniyor gerekli gereksiz. kötü bir durum. Ben genellikle çoğuna ID veriyorum, tertemiz oluyor.
bu şekilde yapmayın, contact form 7 plugin güncellemesinde yaptığınız değişiklik gider. güncellemezseniz güvenlik problemi.
orjinal destek sayfası:
https://contactform7.com/loading-jav...-is-necessary/
yapmanız gerekenler:
functions.php ye şu satırları ekleyin:
if ( !is_singular() && get_the_ID() != 65 ) {
add_filter( 'wpcf7_load_js', '__return_false' ); add_filter( 'wpcf7_load_css', '__return_false' );
}
ama sayfa id belirtmeden otomatik de yapabilirsiniz, yine functions.php ye yukardaki kod yerine aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz:
function r10_page_has_contact_form() {
global $post;
if ( is_singular() ) {
$content = $post->post_content;
if ( has_shortcode( $content, 'contact-form-7' ) ) {
return true;
}
}
return false;
}
if ( !r10_page_has_contact_form() ) {
add_filter( 'wpcf7_load_js', '__return_false' ); add_filter( 'wpcf7_load_css', '__return_false' );
}
ayrıca eğer temanız otomatik güncelleniyorsa, bu kodu child temanıza eklemeniz gerekiyor, güncellemede silinmemesi için.
Hiçbir güncelleme vs gitmeyecek veya ertelenmeyecektir. upgrade.php yi incelerseniz, bunun bizim kodla alakalı olmadığını görürsünüz, insanları yanlış yönlendirmeyin. + Template değiştirmek istemediğiniz sürece, plugini güncellemenizede gerek yok. güncellemelerde genellikle style veya farklı tags ekliyorlar. senede 1 kez güncellerseniz kafi. Herzaman güncellemek istiyorsanızda , sonrasında bizim kodlar gider, tekrar eklemeniz gerekir.