en büyük nedeni statik elektrik, yukarıda çok fazla ayakkabı değişiyorum yazmışsınız ama asıl nedeni kıyafet-giyim tekstil malzemelerinin kalitesizliği, %100 pamuk yazan bile içinde artık elastan içeriyor hocam, poy içeriyor, arada dağa bayıra kaçarım, outdoor botlardan giyerim bizzat dikkatimi acayip çekti çıplak ayak çimde toprakta yürürüm, ayağımı dereye soğuk sulara *******, sonrasında hiç çarpmaz. şehirde gündelik spor ayakkabılarla muhakkak bi kere çarpar, çok tiksinç bi durum anlayabiliyorum, artık rakımdaki nem rutubet seviyesinden yada nötrleşmekten mi bilemiyorum ama çarpmıyor, şehirde mümkün oldukça plasik aksama dokunup kapıyı kapatmaya çalışıyorum, yada önce toprağa temas edip sonra kapatıyorum. aslında insan doğayla bağını kopardığından, sanayi devrimi ile şehirleşmenin güzellenmesinde sonra, topraktan - doğadan uzak kaldıktan sonra kötüleşmeye başladı herşey, stresten piskologlar çoğaldı, hastalıklar, çeşitli olaylar baş gösterdi, en azından tezime kendim inanıyorum uzaktan objektif gözle.