Eskiden güçlü bir oyun bağımlısıydım. Metin2, DarkOrbit, Travian, BiteFight, Ikariam, Çete Savaşları, Wild Ones, League of Legends, Counter Strike, FarmVille, Wild Rift, Call of Duty, Okey 101, Clash of Clans diye gider. Her şeyi oynadım hemen hemen. +10, +15 saatler..

Sonra düşündüm. Milyarlarca olasılığın bir araya gelmesiyle bu hayata gelmişsin. Ve yalnızca bir ömrün var. Elinde mouse'la bir şeyler yapıyon. Adamı vuramadın diye sinirleniyorsun falan. Aciz ve ergence. Bir piyon gibi.

Ahiret ortamı düşünün. Dev bir televizyondan herkes yaşanılan hayatları izliyor. Kimi toplantı yönetiyor, kimi bir kadınla çay içiyor, birisi futbol oynuyor, birisi namazında, biri savaş çıkarıyor falan. Sen? Bilgisayarda oyun, cips, kola.

Oyuna vereceğiniz 10.000 saat yerine dolar basacağınız bir işte uzman olabilirsiniz. Keman çalmayı öğrenebilirsiniz veya akıcı İngilizce..

Velhasılı kelam; o gün bu gündür gariban gelen, küçük insan gibi hissettiren her şeyden yavaş yavaş uzaklaşmaya başladım. Süreç devam ediyor.