melisa27 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam beni aradı arayan kişi için ben borcumu ödüyorum tamam taksidi gecikmiş ama kısmi ödemeler yapıyorum elime para geldikçe hesaba yatırıp zaten oradan borç düşüyor ve bunu size belirtiyorum dedim sonra bana dediler ki Melisa hanım borcunuzu ne zaman ödersiniz hangini ödersiniz bize ödeme sözü verin ben de size ödeme söz veremem benim şu an zaten ödeyecek durumum olsa kapatırım insan neden borcunu ödemek istemez ki hiç ödeme yapmasam haklısınız bakın dikkat ederseniz hesabımı kontrol edin kısmi ödemeler yapmışım 200 TL 500 TL 700 TL 300 TL gibi rakamlar var böyle parça parça yani ödemek istiyorum ödemek istemesem zaten bunları ödeme yapmam bunları söylememe rağmen her gün beni arıyorlar umarım kendimi anlatabilmişimdir

Eğer rahatsızlık boyutunda arıyorlarsa TCK 123/1 kapsamında şikayette bulunacağınızı söyleyin aranmak istemediğinizi belirtin. Ve yine ısrarla aramaya devam ederlerse cimer üzerinden şikayetinizi yapın. Borçlu olmaktan da ötesi icralık olmak kimsenin isteyeceği bir şey değil evet ama hayatta çok şeyle karşılaşabiliyoruz maalesef. Ama kanun koyucu bir kural belirlemişse buna herkesin uyması gerekir. Alacağı olanın alacağını nasıl takip edeceği de kanunda açık.