Agacimin görüntüsü video linkinde
https://youtube.com/shorts/2yKptot7e...BFxq0GUeoZaHdb
Not : meyve üretim tipi değil de bahçe aksesuarı , süsü gibi olsun istiyorum meyve değil gölge istiyorum. O yüzden ağaçla çok ilgileniyorum
Arkadaşlar geçen sene ektiğim incir ağacı baya büyüdü. Benim bu ağaçtan beklentim meyve vermesi değil de benim bahcemi bol golgelik gostermesidir. (Komşularım da büyük uzun ağaçlar var ama iskelet gibi. Yapraklar tam büyüse bile dallar ve gövde ortada kabak gibi görünüyor ben öyle olsun istemiyorum) O yüzden yanındaki ayva ağacını kesmedim ki incirin uzamasına engel olsun ve incirin boya değil enine büyümesini sağlasın diye. . Ağacın ana gövdesinin kafasını da kestim zaten. Sadece yandan veren dallar ağacın geleceğini belirleyecek. .. suanki yandan veren dallarin kafaları on numara yapraklar verdi . Ve dalların Aralık kisimlari da bu sene filiz verdi . Videoda belli küçük küçük yapraklar (onlarda bir aya dal olacak) .. muhtemelen onları da budamam. Plastik kelepçe ile yön veririm ...
Gelelim soruya arkadaşlar.
*Ağaçtan istediğim beklentiye uygun bir budama yapmış mıyım? Yoksa çöp mü olmuş ağaç