Arkadaşlar e-ticaret sitemizin altyapısını wp'den çıkarıp özel yazılıma geçirmek istiyorum. Ancak ülkemizde sıkça kullanılan kiralama sistemindeki aslında benim bile olmayan bir siteye emek vermek istemiyorum. Tıpkı WP gibi tüm kontrolü tamamen ve dosyalar şifrelenmemiş şekilde bana ait olmalı.
Bu anlamda Codecanyon'daki scriptlere baktım. Önce gözüme
Martvill - A Global Multivendor Ecommerce Platform to Sell Anything scripti ilişti. Görünüşte herşey çok güzel ancak adamlar siteyi full responsive bile yapamamışlar. Wide screen yani alışılagelmiş büyüklüklerden birazcık daha büyük çözünürlüklere çıkınca site tamamen kullanılmaz hale geliyor. Sonra dünyada sanki tüm ülkeler kullanıyormuş gibi adres sisteminin içinde eyalet bilgisini zorunlu tutmuşlar. İptal edemiyor veya boş geçemiyorsun illa seçeceksin. Scriptin çoklu dil desteği yarım yamalak yapılmış. Tüm girdileri çevirsen bile heryeri çevirmiş olmuyorsun sitede hala bir dünya çevrilmemiş alan oluyor. Üstelik ne yaparsan yap menüler her zaman orjinal dilde kalıyor. Custom CSS gibi en temel özelliklerden birisi yok.. Daha içine girer girmez ilk karşılaştığım hatalar kaçmama yetti. Kullanmaya devam etsem Allah bilir daha neler görürdüm.
Sonra
Active eCommerce CMS'e gözümü diktim. 2019'dan bu yana geliştirmeye devam edilen ve artık 8,6 sürümüne ulaşmış bir scripte heralde böyle saçmalıklar yoktur diye düşündüm ama varmış.. Yine Custom CSS yok. En basitinden adamların öngördüğü logo boyutu neyse mecbur onu kullancaksın gibi bir sistem kurgulamışlar. Çevirilerde bir iki hata gördüm ama bir önceki kadar kritik değildi en azından. Şimdilik bununla devam edeceğim gibi duruyor ama bir tarafrtanda merak etmeden duramıyorum.
Bir e-ticaret platformu ıolarak wp kadar olmasada en azından custom css özelliği olan, saçma salak anlamsız hatalarla dolu olmayan e-ticaret scripti biliyor musunuz. Codecanyon'da yani..