Merhaba
Çok geçmiş olsun. Allah kimseyi yakınlarının özellikle de çocuklarının sağlıklarıyla sınamasın.

Valiliğe başvurmakla doğru iş yaptınız. Bundan başka belediyeye, semtinizdeki dernek ve vakıflara mutlak surette gidin ve derdinizi açın. Her zorun kolayı da vardır. Bir yerden bir güzel haber alırsınız inşallah.
Yüz çeviren yakınlara gelince, tamamen aile meselesi olduğundan yorum yapmak istemem ama, kendi adıma şunu söyleye bilirim: Bana ve aileme zor günümde yüz çeviren her kim olursa olsun, o gün o insan benim için bitmiştir. İyi günde her kes dost ahbap olur. Önemli olan zor günde yanında olmak.

Dava açanlar meselesine gelince, yedi yabancı olduklarından ve düşünüyorum ki bir süre de idare etmişlerdir, paralarını talep etmeleri doğal hakları. Kim bilir onların da ödemesi gereken yerler vardır. Sizi olası şikayet sonucu hapis cezasından kurtaracak olan sebep zaten vardır. Toplayacaksınız bütün hastane masraflarınızı vereceksiniz savcıya. Eminim ki böylesi bir durumda makul çözüme kavuşturulacak mesele.

Tekrar geçmiş olsun.