Merhaba hayırlı sahurlar.
Altımızdaki daireye 15-20 gün önce yeni birisi taşındı. Taşındığı gece ev sahibini arayıp üst kattakiler(biz) gece duvara çivi çakıyor, evi temizliyor ve onlar yüzünden uyuyamıyorum diye bizi ev sahibine şikayet etmiş. İşin garip yanı o gece bizim evde kimse yoktu. Ev merkezi yerde olduğu için araba sesidir vs.. diye çok önemsemedik. Sonraki gün beni arayıp aynı şeyleri söyledi, evde olmadığımızı, yine de dikkatli olacağımızı belirttim. 2 3 gün sonra gündüz vakti kapıma geldi ve ısrarla sadece gece 12den sonra eve çivi çaktığımı söyledi. 2-3 yıldır bu evde yaşadığımı, hiçbir zaman bu konu hakkında şikayet almadığımı, çivi çaktığını düşündüğün kişinin ben olmadığımı ve beni bu konu için artık rahatsız etmemesini belirttim. Birkaç gün sonra telefonuma şu şekilde mesaj geldi ;
"Hayırlı geceler, dün de bugün de beni yüksek ses yaparak uyandırdınız. Dün gece saat 1 de çivi çaktınız. Yere koyduğunuz çivi poşetinin sesini bile duydum tak tak vurdunuz. Bakın bu yaptığınız kul hakkına giriyor. Ahirette Allahın huzurunda nasıl vereceksiniz hesabını. İlk başta da ben yapmıyorum keşke çözümü ben de olsa dediniz samimiyetinize güvendim ama ses sizden geliyormuş. Niçin yalan söylediniz. Ben her gün namaz kılarken Allah ım ne olur yukarıdakiler gece ses yapmasın diye dua ederek yatıyorum. Nasıl böyle rahatlıkla ses yapabiliyorsunuz. Kul hakkından korkmuyor musunuz? Sizden ricam lütfen geceleri ses yapmayın. Saat 11 12 den sonra lütfen ses yapmayın."
Bu mesajdan sonra birkaç kez aradı, açmadım ve her yerden engelledim.
30 dakika önce defalarca kez zile basılıp kapım yumruklandı. Yatağımda uzanmış sahuru beklerken kapı yumruklanmasıyla kapıyı açmam bir oldu. Gelen kişi tabi ki yeni taşınan alt komşu. Polis çağırmasını ve bu konu için artık kapımıza gelmemesini söyledim. Kapıya ne şiddetle yumruk attıysa üstümüzde oturan ev sahibi UYANIP olaya müdahil oldu.
Ev sahibi şunları söyledi;
"Senin için tüm apartman ile konuştuk, sen gelmeden önce bugüne kadar kimse sesten dolayı şikayetçi olmadı. Farklı bir odada uyumayı deneyebilirsin, ev merkezi bir konumda ve duyduğun sesler dışarıdan gelen sesler olabilir
Daha önce de söylediğim gibi şikayetin devam ediyorsa bu ay kira ücreti almayacağım ve istiyorsan sana bayram sonuna kadar müddet, kendine farklı bir ev bulup taşınabilirsin, senden hiçbir ücret almayacağım. (bizi) 2-3 yıldır tanıyorum ve ses yapacak insanlar değil onlar"
dedi.
Alt komşu sesin dışarıdan değil apartmandan, hatta bizden geldiğini ısrarla iddia ediyor, farklı bir yere taşınmak istemediğini sadece sorunu çözmeye çalıştığını söylüyor. Gecenin bu saatinde tüm apartmanı ayağa kaldırıyor.
Uzun uzun yazdım, alt komşunun şikayetlerinin yarısından çoğunu konuda belirtmedim. Okuyan olursa eğer bu illetten nasıl kurtuluruz

Daha önce bu tarz bir olay yaşayan var mı acaba?