Ben de pek inanmam açıkçası ama yıllar evvel çalıştığımız şantiyede bizim ekip başlarından biri beğendiği kız okulluyum vs diye buna pas vermeyince muska bir şey yaptırmış. Çamlıcadayız, şantiyede bir ağaca asmış. Yaptırdığı kişi de yine ekibinde çalışan okuma yazması olmayan biri, suriyeli bir kadına yaptırabileceğini söylüyor buna, neyse yaptırdım getirdim diyor veriyor muskayı, bu asıyor rüzgar alan bir ağaca.
Eleman aynı zamanda sevdiği kızın abisiyle de arkadaş,beraber memlekete doğru yola çıkıyorlar, yolda mola yerinde yemek faslı sırasında abisinin nefes borusuna yemek mi ne kaçmış çocuk vefat ediyor, pat birkaç aksilik falan olunca, bu diyor ki herhalde bu iş ters tepti. ekibindekileri arıyor gidin alın muskayı yakın diye, elemanlar bana geldi, ben de şantiyede kalıyorum, ulan dedim inanmam etmem ama ilişmem de yani. uşaklar abi illa gidelim diyor, yok siz bakın bulun dedim, baya bir uğraştılar buldular muskayı geldiler. napacaz diyor,o onun eline atıyor, diğeri yere atıyor. dedim atın çöpe. ya attılar ya yaktılar tam bilmiyorum, aradan uzun bir zaman geçmedi, büyüyü hazırlatıp getiren eleman köyde tarla sürerken traktörü devirip altında kalıp ölüyor. tabi hepsi olabilecek şeyler. zincir birbirine bağlı ve kötü amaçlı bir şey için olunca insan kafasında kuruyor. hiçbir şey olmasa enerji denen bir meret var. öyle keyifsiz bir hikayeye şahit olduk, inan inanma, kıyısından köşesinden geçmeyeceksin bu işlerin.