fasb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
serbest piyasa için verilen örneklere bak, kahvehane de oturan yaşlıların muhabbetine internette denk gelmek kahkaha attırdı.

Harika bir yorum daha. ARTMADIĞI HALDE diyor. Tabi efendim. Yem fiyatları aynı çünkü. Bi de serbest piyasanın en büyük özelliği rekabete açık olması. Madem öyle gir hadi. Git tavuk besle, balık tut. Balık tutmak için motorlu tekne yakıtını da eski fiyattan alırsın artık.

Bu da harika bir yorum. O serbest piyasa olmuyor yağmalamak oluyor. Neyi eleştirdiğini bilmek gerekiyor bence.

Konunun ilk cümlesi zaten yine konuyu özetliyor. Bu millet ekonomiden anlamıyor, anlasa zaten ona göre olurdu. Bir ara enflasyonla mücadele timi vardı. Zabıtalar market dolaşıyordu. Tüm dünya faiz arttırırken indiren bir insan vardı ya. Ne komik millet acınası cidden. İsteyen istediği fiyata satar, isteyen istediği yerden alışveriş yapabilir. Bunu anlamadan devlet müdahale etsin. Devletin işi mi bu? Zaten anlamadıkları için tanzim kuyruklarında bir kg domates için sıraya girdiler, şimdi et kuyruklarında sıraya giriyor sabahın beşinde.
Geçen bir konu açtım, millet daha serbest piyasanın bile tanımını bilmiyor, bende af edersiniz mala anlatır gibi anlattım herkesin anlaması açısından.

Sadece web master değil, arada kafa dağıtmak, bilgilendirme yapmak, hatta birbirimize destek olma forumu burası, yanlış mıyım?

Hakaretvâri konuşmanıza gerek yok, birbirimize düşerek sonsuza kadar yürütebiliriz anlamsız kavgaları. İrite olduğunuz konulara cevap vermeme hakkına sahipsiniz zaten.