2 yıldır Acuvue Oasys marka lens kullanıyorum. İki göz numaram da aynı olduğu için aynı kutudaki lensleri kullanabiliyorum. Remote çalıştığım için genel ağırlıklı evdeyim, evdeyken gözlük kullanıyorum dışarı çıkarken lens takıyorum. Gözlüğe göre görüş kalitesi çok daha net. Ben de lense geçerken çok hikaye duydum fakat doğru şekilde kullanıldığı sürece bir sorun olmuyor.

Bir kutuda 6 adet lens çıkıyor (aylık lenslerde), eğer göz numaranız aynıysa aynı kutudaki lensi kullanabilirsiniz. Göz numaralarınız farklı ise iki gözünüz için de farklı numaralı lens almanız gerekiyor. Normalde bir lens için kullanım süresi 1 ay fakat ben sadece dışarda kullandığım için 2 ay falan kullanıyorum. Bu da tek bir kutu lens ile 6 ay idare edebiliyorum demek oluyor. En son Ocak ayında 600 TL'ye falan almıştım.
Eğer fiyat olarak biraz daha çıkarsan günlük lensler daha mantıklı, onlarda taktığın lensleri yatmadan önce çıkarıp atman gerekiyor.

Başlangıçta lens takıp çıkarırken aşırı zorlanacaksınız fakat 1-2 hafta içinde alışıyorsunuz. Belli bir noktadan sonra aynaya ihtiyacınız olmadan bu işlemi yapabiliyorsunuz.

Avantajları: Kışın buğulanma sorunu olmuyor, futbol oynuyorsanız çok daha rahat oynuyorsunuz, özellikle geceleri ne kadar kaliteli gözlük alırsanız alın ışıklar süzme yapıyor lenste böyle bir sorun yok, görüş kaliteniz daha netleştiği için uzakları daha net görebiliyorsunuz, tabi bir de estetik olarak gözlük taşıma yükünden kurtuluyorsunuz.

Dezavantajları: Lensle uyuduğunuz zaman gözünüz çapak doluyor, özellikle ilk başlarda gözünüz alışık olmadığı için kaşırken bile gözünüzden çıkabiliyor, her zaman istediğiniz gibi tak çıkar yapamıyorsunuz mecburen hijyenik bir ortam sağlamanız gerekiyor, fiyatlar yüksek gözlükteki gibi devlet desteği vs. yok. Başıma gelen bir olay, şehir dışına cenazeye gitmiştim ve herhangi bir eşya yanıma almadım (gözümde lens takılı, gözlük ve lensleri çıkaracağım lens suyu ve kutusu da yanımda değil), çok fazla dışarda gezdim ve ertesi gün cenaze defin işlemleri sırasında çok fazla gözüme batmaya başladı ve sağ gözümdeki lensi çıkarıp atmak zorunda kaldım. Gün boyu bir gözümde lens diğerinde yok şekilde gezmiştim çok zorlamıştı beni (numaram büyük).