Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk 5 saniye sitede kalıyorsa tıklama geçerli. Analytics dönüşüm izleme araçlarını kullanmaya gayret edin. Çok işinize yarayacak.

Ama sahte tıklamayla başa çıkmak artık imkansız gibi. Çünkü rakipleri arama sonuçlarından uzaklaştırmaya büyük bütçeler ödeniyor.

Unutmadan, botmuş vs diye yönlendirmeler hesabınızın askıya alınmasına sebep olabilir.
Cevabınız için teşekkür ederim hocam.
Sahte tıklamalarda genellikle mobil proxy kullanıyorlar.
Örnek ip: 5.47.253.180
Bu temiz spam skoru düşük sorunsuz bir ip.
https://www.ipqualityscore.com/ip-re...p/5.47.253.180
https://check.spamhaus.org/listed/?s...m=5.47.253.180

Ancak mobil proxy lerin genel sorunu mail vb göndermede kullanıldıkları için spamhaus gibi spam veri tabanlarında işaretlenmeleri. Her sim kartın belirli blokları oluyor. ISS ler aynı sim karta belirli blok ve ip ler dışında ip sağlamıyor. Bu şekilde tespit edileceğini düşünüyorum.

Örneğin ben bu ip adresinin veya tarayıcının bot olduğunu bir şekilde anladım. Yönlendirirsem askı yönlendirmezsem tıklama sayıyor. Ne yapmam gerekiyor? Bot olduğunu tespit ettiğim ip adresine 403 kodunu dönüp güçlü bir captcha çıkarsam askı vb sorunu olur mu?