5-6-7 karakter .com domainlerin zamanla değerlenip daha fazla talep görebileceği konusuna katılıyorum, ancak yakın zamanda .com.tr domainler kapanıp sadece .tr domainlere geçer mi? sorusunun cevabı şimdiden hayır görünüyor. Neden? Öncelikle
BTKnın TRABIS sayfasındaki duyuruda
https://www.trabis.gov.tr/content/atr .TR domainler sadece bir seçenek zorunluluk değil diye belirtilmiş. 0312 210 00 60 BTK TRABIS iletişimi arayıp .com.tr domainlerden a.tr lere geçişimiz zorunlu mu değil mi? diye sorduk, ZORUNLU DEĞİL ALTERNATİF geçip geçmemek sizin takdirinizde şeklinde teyit aldık. Belgesiz olarak alınabilecek .tr domainlerin denetim konusu da ayrıca bir muamma.
tr domainlere geçiş ve satışlarıyla ilgili detaylara buradan bakabilirsiniz.
3. sınıf markaları çok da umursayacağını sanmıyorum. Çünkü markasına ait com veya net domaine sahip değilse zaten benim gözümde başarısızdır. Zaten global markaların hepsi zamanında bunlara sahip olmuştur(ya ilk kayıt yada satın alma). Mesela Beko markasının beko.com domainine sahip olmadığını düşünsenize, bence komik bir başarısızlık olurdu
@eyefive5; hocam burda domain al-sat yapıyorum diye geçenenlerin çoğu boş. Forumda domainden anlıyorum diyenlerin %95i anlamıyor. Globalde satışlar çok iyi dönüyor. Namebio.com sitesinden günlük alınıp satılan domainleri veya tüm zamanları görebilirsin milyonlar uçuşuyor. Etrafımda domain al-sat yaparak neler kazanan insanlar gördüm globalde, ama gel gör ki ülkemiz insanı her konuda olduğu gibi web konusundan da 30 sene geri, o yüzden forumdaki domain konularını bazen gülmek için okuyorum