koyut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiyede daha Web gelişme seviyesine bile gelmedi. İnsanların domain konusunda bilinçlenmesi 10 sene sonra belki olabilir ama şuan forumdaki domainleri görünce cidden üzülüyorum insanlar bu kadar saçma domainler alamaz diye hele com.tr olarak öyle saçma domainleri sanki global piyasa ederi var gibi pazarlıyor ki zaten içler acısı. Ama şu görüşteyim yakın zamanda com.tr kapanıp sadece .tr domainlere geçiş yapıldığında büyük markalar .com arayışına girecekler ve şuan satışta olan ihalelerdeki com ve net uzantılı domainleri kovalayacaklar markaları için.
5-6-7 karakter .com domainlerin zamanla değerlenip daha fazla talep görebileceği konusuna katılıyorum, ancak yakın zamanda .com.tr domainler kapanıp sadece .tr domainlere geçer mi? sorusunun cevabı şimdiden hayır görünüyor. Neden? Öncelikle BTK’nın TRABIS sayfasındaki duyuruda https://www.trabis.gov.tr/content/atr .TR domainler sadece bir seçenek zorunluluk değil diye belirtilmiş. 0312 210 00 60 BTK TRABIS iletişimi arayıp .com.tr domainlerden a.tr lere geçişimiz zorunlu mu değil mi? diye sorduk, “ZORUNLU DEĞİL ALTERNATİF geçip geçmemek sizin takdirinizde” şeklinde teyit aldık. Belgesiz olarak alınabilecek .tr domainlerin denetim konusu da ayrıca bir muamma. tr domainlere geçiş ve satışlarıyla ilgili detaylara buradan bakabilirsiniz.