Ben makale ve şablonda ölü yatırımı anladım ama iş tutarı anlamayadım
bir iş tutar kaliteli hizmet verirsin sirkülasyon artar bu döngü devam eder..
İş gelişimi yatırım iş büyütme ile ilerler
hocam örnek vereyim
bir script yaptiniz ve forumda potansiyel alıcı olan 500 kisinin 400 une ulasip sattiniz. o artik doyma noktasına yaklasmistir. 400 kisiye 3 ayda ulasirsiniz, kalan 100 kisiye belki 1 sene sürer giderek yavaslar cunku. ustelik bu foruma günlük kayit olan insan ve o yeni insanlardan o scripte ihtiyaç duyacak oran cok az olur. aksi olmasi icin scriptin hizmet verdigi sektorde, sizin üründen bagimsiz beklenmedik firlama olmasi lazim (dating sektorunun 1 yildaki çıkışı gibi)
siz iste 400 kisiye satıldıktan sonra aaa bu cok iyi satiyor diye alirsaniz elinizde patlayabilir
dolayısıyla 3 aylik satis, bundan sonraki 1 yillik satis icin cok yanıltıcı referanstır. siz o scripti istediginiz kadar gelistirin, themeforest gibi doymaya ulaşması cok zor buyuk platformlarda degilseniz, kucuk piyasalarda 400 kisiden 100 tanesi ya alir ya almaz v2 yi. v2 yi satmaniz icin script disinda o scriptin hizmet sagladigi sektorun de ayni canlilikta olmasi gerekir.
daha somut örnek vermem iş baltalamaya girecegi icin ancak bu kadar yazabiliyorum