emilysupplier adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mesele göç değil göçün ülkeye yararlarını say say bitmez. Mesele göç edenlerin zihniyeti. Bir gün karının çocuklarının başına bir şey geldiğinde oğlunu kimliksiz bir afgan bıçaklayıp faili meçhul olduğunda bu konunun arkasında duramazsınız hocam. İyi günler
Sömürme konusunda da vasıfsız bir göçmen için ülke farketmez heryerde sömürülecektir zaten.

profaks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu konuyu yazan arkadaş için demiyorum, bundan bağımsız olarak şunu söylemek istiyorum.

Bir çok kişi bu kontrolsüz ve çok fazla gelen mültecilerin gelişine itiraz etmiyor ve geri gönderilmeleri konusunada karşı çıkıyorlar. Ama olan bu mültecilerin yerleştiği fakir kesimin yaşadığı muhitlerde yaşayan gariban yurttaşa oluyor olan. Lüx muhitlere zaten bu problemli mülteciler gidemiyor ve orda yaşayan insanlar için sorun teşkil etmiyor. Olan bu gariban halkın çocuklarına oluyor. Bu sorunlu insanlarla sokakta çocuklarımız muhattap oluyor, kızlarımızı taciz ediyorlar, gasp ediyorlar. Ama zenginlerin yasadığı muhitlerde bir sorun yok.
Hükümetin yaptığı birinci hata, avrupaya göçmen kabulü için taviz vermesi.
İkinci hata ise, göçmenlerin plansız ve düzensiz bir şekilde şehirlere yerleştirilmesi. Oysa bu insanlar kırsalda tarım ve hayvancılığa teşvik edilseydi hem ekonomiye, hem de göçmenlere faydası dokunacaktı. Şehirlerde yaşanan birçok sosyo kültürel çatışmanın da önüne geçilecekti.

emilysupplier adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mesele göç değil göçün ülkeye yararlarını say say bitmez. Mesele göç edenlerin zihniyeti. Bir gün karının çocuklarının başına bir şey geldiğinde oğlunu kimliksiz bir afgan bıçaklayıp faili meçhul olduğunda bu konunun arkasında duramazsınız hocam. İyi günler
Sömürme konusunda da vasıfsız bir göçmen için ülke farketmez heryerde sömürülecektir zaten.
Göçmen politikalarının hatalı olduğunu önceki yorumumda belirttim. Alt düzey-vasıfsız işçilerin sömürülmesi dünyanın her yerinde var. Mesleki yeterliliklerinni az olması, bu insanların sömürülmesi için bir gerekçe olmamalıdır.