ferhatpetek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında uzun zamandır üzerinde düşündüğüm ve ilginç bulduğum bir konu var TR de ve yurtdışında ara ara yazılım hizmeti alma ihtiyacım oluyor. Bazı işler ufak düzenleme veya script üzerine vs.

Önceden genel olarak TR de ki hizmetler hem uygun olurdu hem verim alırdım yurtdışı hizmetler daha pahalıya geliyordu. (dolar düşük olmasına rağmen o o zamanlar )

Ancak Misal veriyorum 1 saatte kodlamada bir düzenleme yapılacak ufak değişiklikler codecanyonda 100 dolara yazılımı lisanslı olarak satın aldım. TR de ufak bir düzenleme işine 15 bin - 20 bin hatta 50 bin gibi hayali rakamlar isteyenler çıkıyor. ( Sadece kodlamada düzenlemeye ) zaten yazılım 100 dolar )

Ancak yurtdışı bir geliştirici bulduğumda bu işi 20 - 50 dolara yaptırabiliyorum.

İşin ilginç kısmı ülkede enflasyon olsa bile yapılan iş = para kısmı arasında çok büyük orantısız para talep ediliyor.

Yani dolar 32 TL olmasına rağmen yurtdışından hizmet almak bu zamanda bile daha uyguna geliyor ilginç bir şekilde bakın developer hizmetleri , webmaster hizmeti için diyorum.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz
Merhaba,
O 100 dolara satılan yazılımı adamlar dünyanın heryerine satıyor ve yüzlerce belki binlerce satış yapıp sürümden kazanıyor. Sizin gibi bu forumda birçok kişinin düşüncesi şu: Yazılıma para vermeden veya ucuz yollu birşey bulayım işimi görsün diye codecanyondan ucuza yazılımı alıyorlar sonra bakıyorlar ki düzenlenmesi gerekiyor ve ekstra birşeyler yazılması gerekiyor. Bir tane yazılımcı buluyor ve fiyat alıyor aldığı fiyat 200 dolar. Diyor ki kardeşim ben yazılımı 100 dolara aldım ufak bir düzenleme nasıl 200 dolar olur? Ama düşünmüyorki yazılımcı o yazılımı alacak kuracak, kodları inceleyecek mantığını anlamaya çalışacak, yeri gelecek hata alacak tekrar düzenlemek zorunda kalacak.
Lütfen artık ucuza iş yaptırma zihniyetinden kurtulsun insanlar (Sizi tenzih ediyorum) Ben şahsen kesinlikle yazılım düzenleme işi yapmıyorum. Git kardeşim yazılımı kim yaptırdıysan veya kimnden satın aldıysan ona yaptır diyorum. Çünkü hak edilen ücret ödenmiyor, komik rakamlar teklif ediliyor.. Demek ki artık yazılımcılar da hak ettiklerini almak istiyor... Sizin hayali rakamlar dediğiniz paralar kazanmak için insanlar bilgisayar başında saatlerce kalkmadan çalışıyor. Lütfen insanların yaptıkları işe saygı gösterin .
Ben bu forumda zaten hiç zor iş yaptıran görmedim. Adama proje detayı soruyorsun işi basite almak için "işte su site gibi hocam" , " sizin için basit bi iş" , " aslında zor değil 2-3 günlük iş" , "istediğim zor birşey değil". bu cümleler sırf az para vereyim diye söylenene komikce laflar... Madem bu kadar basit bu işler o zaman gidin siz öğrenin kendiniz yapın kardeşim..