lorxy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sistem çok da dediğiniz gibi değil aslında, bahsettiğiniz vasıflı olarak giden şahıslar. Vasıfsız gidenler ki tanıdığım var aylık 900 € ya çalışıyor.

İç istihdam ve halk korunurken bir taraftan birilerinin köle olup sömürülmesi gerek yoksa devran dönmez. Çoğu inşaatta bildiğin köle usulü çalıştırıyorlar oranın şartlarına göre söylüyorum tabi.
o zaman size şöyle örnek vereyim. Siz bir iş verensiniz, ve sizin yanınıza gelen işçi hiç bir şey bilmiyor. Doğal olarak düşük maaş ile başlatıp o işte tecrübe sahibi olduktan sonra maaşını ve kademesini yükseltirsiniz değil mi? Tak diye al ben dünyanın en iyi insanıyım bu maaş senin olsun ama çalışma yeterki ben kötü insan muamelesi görmeyeyim demessiniz? değil mi? Kademe sistemi vardır çoğu ülkede tecrübene göre para verirler. Şahsen ben şuan hiç bir vasfım yok ssn numberim yok ve çoğu firma beni işe almıyor bu sebeple kanun gereği. Kimse köle olarakta çalıştırmıyor. Bahsettiğiniz köle gibi çalıştıranlar kimler biliyormusunuz? ben size hemen anlatayım. Gene gurbette yaşayan türk iş verenler. Örneğin bir iş yerine başvuru yaptım adam bana dediki günde 12 saat çalıştırırım haftalık 600 dolar veririm işine gelirse dedi ve bunu diyen bir türktü. Bende tabiki kabul etmedim gittim şuan yemek dağıtıyorum araçla günlük 250 dolar kazanıyorum. Yabancı firmalar ise ya işe alıp hakkın neyse onu veriyor ama yüzde 90 ı almıyor çünkü yasal değil. Ya da işe hiç almıyor ama en azından alsa bile hakkıne girmiyor. Siz tamamen türkler 1. numara iş veren yabancılar çok kötü imajı vermişsiniz ama durum böyle değil kesinlikle!

ayrıca gene ufak bi örnek eklim. Amerikalıların kiralık evleri hem çok daha konforlu hem de çok daha ucuz, fakat türklerin kiraya verdiği evler leş gibi ve fiyatları neredeyse 2 katı. Burada gene zararı dokunan türkler. Buraya gelmeden önce bende bunların gerçek olmadığını zannediyordum ama emin olun avrupa ya da diğer dünya ülkelerinde gram kötülük yok. Ama daha önce oraya gidip keşif yapıp mal mülk ve iş sahibi olan türkler genel olarak dediğiniz gibi ya köle ya da sizi yolunacak bir kaz olarak görüyor.