ferhatpetek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında uzun zamandır üzerinde düşündüğüm ve ilginç bulduğum bir konu var TR de ve yurtdışında ara ara yazılım hizmeti alma ihtiyacım oluyor. Bazı işler ufak düzenleme veya script üzerine vs.

Önceden genel olarak TR de ki hizmetler hem uygun olurdu hem verim alırdım yurtdışı hizmetler daha pahalıya geliyordu. (dolar düşük olmasına rağmen o o zamanlar )

Ancak Misal veriyorum 1 saatte kodlamada bir düzenleme yapılacak ufak değişiklikler codecanyonda 100 dolara yazılımı lisanslı olarak satın aldım. TR de ufak bir düzenleme işine 15 bin - 20 bin hatta 50 bin gibi hayali rakamlar isteyenler çıkıyor. ( Sadece kodlamada düzenlemeye ) zaten yazılım 100 dolar )

Ancak yurtdışı bir geliştirici bulduğumda bu işi 20 - 50 dolara yaptırabiliyorum.

İşin ilginç kısmı ülkede enflasyon olsa bile yapılan iş = para kısmı arasında çok büyük orantısız para talep ediliyor.

Yani dolar 32 TL olmasına rağmen yurtdışından hizmet almak bu zamanda bile daha uyguna geliyor ilginç bir şekilde bakın developer hizmetleri , webmaster hizmeti için diyorum.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz

Bu konu tamamen komik, o yazılımı yazan kişi hedefi hem kullanıp ekmeği yemek hem de 5 platformda 500 kişiye satmak. Milyar ve bir altı milyon dolarlık şirketler neden aylık 5 bin ila 7 bin dolar arasında değişen (Türkiyede 1500 ila 3000 dolar) çalışanları işe alıp o 100 dolara gördüğünüz uygulamaları baştan yazarak başlıyor, onlar aptal bence sizden fikir alsalar ne güzel olur. Bu konuya tartışmak için gelmedim, açıkça o satılan app aynı anda hem forumlarda hem diğer tüm satış platformlarında 300-500 kişiye satılıyor yani toplu bir satış mevcut, fakat siz bunu sıfırdan yazdırırsanız veya ek bir modül/özellik ister iseniz bu sadece size yazılır. Yurt içinde örnek vermek gerekir ise bir app reskin işi 100 ila 250 dolar arasında değişir yurt dışında bu reskin 800 900 dolar civarında. Uygulama 100 dolar olduğu için sizin o ufak dediğiniz ama muhtemelen bir kaç saat harcatıcak iş için asgari ücrete yazılım bilgimizi mi satalım?, o zaman bizim burda işimiz yok gidelim asgari ücretle çalışalım. Hayal kurmayı bırakalım.

Düzenleme: Neyin düzenlenmesini istediğiniz belirsiz, belirtin ben size son kuruşuna kadar ne kadar eder aktarıyım. Fakat bu şekilde ufak bir düzenleme olarak gördüğünüz şeyler öyle ufak olmayabiliyor.