Aslında uzun zamandır üzerinde düşündüğüm ve ilginç bulduğum bir konu var TR de ve yurtdışında ara ara yazılım hizmeti alma ihtiyacım oluyor. Bazı işler ufak düzenleme veya script üzerine vs.
Önceden genel olarak TR de ki hizmetler hem uygun olurdu hem verim alırdım yurtdışı hizmetler daha pahalıya geliyordu. (dolar düşük olmasına rağmen o o zamanlar )
Ancak Misal veriyorum 1 saatte kodlamada bir düzenleme yapılacak ufak değişiklikler codecanyonda 100 dolara yazılımı lisanslı olarak satın aldım. TR de ufak bir düzenleme işine 15 bin - 20 bin hatta 50 bin gibi hayali rakamlar isteyenler çıkıyor. ( Sadece kodlamada düzenlemeye ) zaten yazılım 100 dolar

)
Ancak yurtdışı bir geliştirici bulduğumda bu işi 20 - 50 dolara yaptırabiliyorum.
İşin ilginç kısmı ülkede enflasyon olsa bile yapılan iş = para kısmı arasında çok büyük orantısız para talep ediliyor.
Yani dolar 32 TL olmasına rağmen yurtdışından hizmet almak bu zamanda bile daha uyguna geliyor ilginç bir şekilde bakın developer hizmetleri , webmaster hizmeti için diyorum.
Bu konuda ne düşünüyorsunuz