3 ay sonra KPSS sınavına gireceğim (P3'ten polislik için) Polis olmak için. Normalde formasyon aldıktan sonra okul öncesi öğretmenliğinden girecektim. Şuan oturdum paragraf soru çözüm videoları izliyorum. Ve çalışıp çalışıp emeğimin karşılığını alamayacağım düşüncesi beni üzüyor 4 yıl okuyoruz. KPSS çalışıyoruz. Polis oluyoruz (Emin olun birçok kişi çok sevdiği için olmuyor. Açıkta kalmayayım diye oluyor). Sonra bizi doğu'ya atıyorlar. Orada evleniyoruz, ev almak için eşimizle kredi çekiyoruz 5-6 yıl onu öde, sonra araba al 3-4 sene onu öde aradan geçsin 10 yıl. Sonra otur şunu al bunu al. Peki ya para olsa? Şuan oturup KPSS çalışmak yerine ticaret yapardım. Bölümüm olan okul öncesi öğretmenliğinden bir kreş açardım. Gelelim sağlık konusuna evet kesinlikle her şeyden önemlisi KESİNLİKLE sağlık. Benim çürük dişim var ve çekilecek , yerine implant yaptırayım diyorum 1 adet diş olmuş en az 20K, peki zengin olsak...
Birçok üniversite ortamında bulundum. Her çeşit arkadaşım oldu. Fakat hayatta şunu gördüm. Paran ve sağlığın varsa her şey var. Bir kızı seviyorsun paraya önem vermiyor mu? Kusura bakmayın bu gün neredeyse kızların %99'u paraya, lüx eve, şaşaalı hayatlara özeniyorlar. Peki ya biz zengin değiliz diye mutsuz muyuz? Tabii ki hayır bu günümüze de şükür. Allah'ım sağlık vermiş, Akıl vermiş yeri gelir polis oluruz, yeri gelir öğretmenlikten şans güler okul öncesi olarak atanırız. Ama şuna adım gibi eminim birçok vizyonsuz Türkçe'yi doğru dürüst kullanmayı beceremeyen insanlar tanıdım. Ve petrol sahibi, ama gel gör ki zengin lüx arabaları var, lüx evleri var. Hangi mekana gitse o biçim karşılanıyor son model telefonları kullanıyor. İstediği hastanede muaayene olabiliyor. Biz bir implant çok pahalı nasıl taktıracağız der iken , o en lüx hastanelerde yurt dışında tedavi olabiliyor. Haliyle para olunca tipte oluyor. 1 kızı 2 kişi seviyor, parası olan eninde sonunda alıyor. Çünkü kız düşünüyor onunla evlensem sürüneceğim diğeriyle evlensem. Lüx hayat içinde yaşayacağım... Ve bu yüzden de düzgünce seven erkekler hep üzülüyor. Ama parası olan, lüx hayat içinde yaşayan birçok erkek üzülmüyor. Her haltı yiyor. En sonunda istediği kızı alıp evleniyor. Her şey para değilse neden evlenirken kızın ailesi; "Evin var mı, araban var mı, işin var mı " Diye soruyor ???? Neden; "siz mutlu olun evlenin , mutluluk olunca çalışır her şeyi başarırsınız" denmiyor??? Kısacası Sağlık ve Para olunca her şey öyle bir güzel olur ki anlatamam. 1 kızı istemeye gittiğiniz, zengin bir ailede istemeye gitti. Ve kız fakir olanı seviyor. Emin olun Kızın ailesi kıza gidip sevdiğinle evlen kızım demiyor. Aklına ilmek ilmek işliyor. Ve öyle bir duruma geliniyor ki, kız artık sevdiğinden en ufak bir sitem duyduğunda kestirip atıyor çünkü diğer tarafta para var, lüx hayat var , şaşaalı hayat var...
Yani hocalarım PARA+ SAĞLIK = HER ŞEY
Paran varsa, Saygınlığın var. Paran varsa, Lüx hayatın var. Paran varsa son sistem sağlık hizmeti var. Paran varsa yurt dışını gezmek var. Paran varsa birçok çocuğa yardım etmek var(Zengin olursam, Bu benim hayalim). Paran varsa kızlar seni değil, sen onları seçebiliyorsun. Paran varsa kaliten var. Paran yoksa vizyonsuz diye söylenirler, Paran varsa vizyonsuzluğun bastırılır. Daha nelerrr nelerr... Birçoğu tecrübe içeriyor, Şu klasikleşmiş sözler(Her şey para değil, Önemli olan aşk, sevgi.. vb.) keşke gerçek olsa da bizi bu halimizle seven olsa, para değil de mutluluğa önem verilse
"Konser biletlimi olsun diyen Belediye Başkanına ,ben gençlerin cebindeki sigara parasını alamam diyen tek adamdır.(Neşet Ertaş)"

Buradan da anlıyoruz ki; Eskiler çok güzeldi.
Neşet Ertaş'ı Sevgi Ve Özlemle Anıyorum..