ZINKKK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Parasızlığın mutsuzluk getirip getirmeyeceğini kirasını ödeyemeyen varsa o yanıtlasın yada evine ekmek götüremeyen yanıtlasın, fazla polyanna olmayı mantıklı bulmuyorum.
Tamam sağlık vs. önemli bunlar olmayınca hiçbir şey olmaz ama boş yere parasızlığı güzellemenin manası yok.
Para ile mutluluk satın almaya çalışmak acizliktir ama bu para mutluluğu getirmez, parasız huzur bulurum demek değildir.

"Allah az verip aratmasın, çok verip azdırmasın." sözü bu konuda en mantıklı yaklaşım.
Selam olsun,

Şöyle sorayım o halde.
Maddi bir kaygı olmadığını düşündüğünüzde bugün hiç sormadığınız, önemsemediğiniz birçok soru ve karmaşa yaşanacak ve bunları maddi imkanlarla çözemeyeceksiniz.
Yazıda belirttiğim gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak üzerine yaşayan insanların bugün aklına gelmeyecek birçok soru maddi zenginliğe ulaşınca karşısına çıkacak.
Bu sorunlar gerçekten maddi sorunlar, kaygılar kadar önemli.
Bugün kirasını ödeyemeyen insanın kira derdiyle yarın kira derdi olmayan insanın huzur, mutluluk, hayat hakkındaki derdi aynı derecededir.
Sadece bugün kirasını ödeyemeyen insan bu dertleri bilmiyor.

Yanlış anlamayın yadırgamıyorum, yargılamıyorum sadece derdiniz kira ödemekse hayati konu o olur, derdiniz bir parça huzursa derdiniz o olur.
Aynı oranda dertlenirsiniz.

Kira ödeme sorunu olmayınca huzura ve mutluluğa erişilse keşke.
Anlamıyor değilim sadece salt para sadece maddi şeyleri çözüyor ancak maddi sorunları çözdüğünde otomatikman manevi sorunlar ortaya çıkıyor ve bunları maddiyatla çözemiyorsunuz.