Selam olsun,

Şimdi bu konuları açtığımda dönen aynı muhabbetleri engellemek için konuyu bireyselleştirmemenizi rica edeceğim.
İnsanlar elinde olmayanı elde ettiğinde mutlu olacağına inanıyor.
Zengin olmayan, zengin olduğunda ve imrendiği zenginlik dolu bir hayat yaşayınca mutlu olacağını sanıyor zira zenginleri mutlu sanıyor.
Zengin olan ise daha basit hayat yaşamak için uğraşıyor çünkü zenginliği mutluluk getirmiyor.

Ülkemizde çoğu insan ya açlık sınırında ya yoksulluk sınırının altında yaşıyor.
Araba almak, ailesiyle iyi bir yere gidip hesapsızca bir yaşamı mutluluk sandığından hemen tuzun kuru muhabbeti yapıyor.
Zenginin çevresi genelde kendisi gibi zengin, dar gelirlinin çevresi genelde kendisi gibi dar gelirlilerden oluştuğundan herkes bir fanusta yaşar gibi bir durum oluşuyor.

Gelelim zengin ve mutlu olunabilir mi?
Olunabilir ama çok çok zordur.
Sadece zengin olabilirsiniz ya da mutlu olabilirsiniz ama ikisini bir arada götürmek için eğitimli, kültürlü, bilgili ve akıllı olmak gerekiyor.
Ülkemizde bu denli ekonomik çıkmazlar varken, insanlar sigara alırken hesap kitap yapıyor her alacağı ürünün en sağlıklısını değil en ucuzunu arıyorken zenginliğin para olmadığını anlatmak gerçekten çok zor.

Bunu ancak maddi olarak zengin olduğunda anlayabiliyor insan.
100 evin 20 araban var ama öleceksin ya da sevdiğin insan seni sevmiyor. Gerçekten senin için fedakarlık yapacak bir arkadaşın dostun yok.
İstediğin yerde istediğin yemeği yemek insanı bir derece mutlu eder.
Çoğu insan temel insani ihtiyaçlarını karşılamaya odaklı olduğundan bunları karşılamayı dert etmediğinde karşılaşacağı sorulardan habersiz.
Neden yaşıyorum? Hayatımın amacı ne? Mutluluk nedir? İyilik nedir? Fedakarlık nedir? Sevgi nedir? bunlar temel ihtiyaçlarını karşılayıp hayatta kalmaya, kendini döndürmeye çalışan insanların soruları değildir. Elbette istisnalar var yani maddi durumu kötü ama bunları sorgulayan insanlar olacaktır ancak azınlıktır.

Hülasa bu tip konular açtığımda benim ne kadar yanlış olduğumu, aslında para olduğunda şöyle olacağını anlatmanıza gerçekten gerek yok.
Ben bu cümleleri size nasihat etmek, kendi egomu tatmin etmek için yazmıyorum.
Sadece bir kişinin bile farklı bir pencereden bakmasına önayak olmak benim için yeterli.

Sevgiler.