AkdenizReklam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanların fiyat algısı bozulmuş durumda neyin ne fiyat olduğu kaç para değer bilinmiyor. O yüzden herkes kime ne geçirirsem modunda.
AkdenizReklam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Enflasyon pahalılığı getirmez sadece toplumda ahlağıda bozar.
valla bozabildiği kadar bozmuş hemde; bu gün arabanın silecek lastiklerinden birisi yıpranmıştı. Bir parçacının önünden geçerken 350 tl'ye aldım. çıktım dükkandan daha dükkanın önünde iken takayım dedim. meğer bir pim gibi birşey varmış onu eğip takmam lazımmış özetle takamadım. Geldi dükkandan çıkıp aldı ON SANİYE abartmıyorum ON SANİYE de taktı. Teşekkür ettim arabaya binerken para istemesin mi neymiş efendim takma parasıymış. Kardeş geri çıkart dedim ben sana tak demedim geldin elimden aldın sen taktın dedim. bir ara düşündü çıkartmayı sanki neyse dedi döndü gitti buyur burdan yak.
Babadan kalma hatıra eski model bir arabamız var yıllardır motor yağı değişmiyordu. Kardeşim ile bir ara motor yağını da değiştirelim falan diye konuşmuştuk geçen günlerde o da benim haberim olmadan götürmüş değiştirmiş, hiçte bana söylemedi. Bende 2-3 gün önce biraz çalıştırayım dedim, çalıştırmışken sanayiye de gidip yağını değiştireyim dedim.
Sanayiye gittim şunun motor yağına baksana dedim, adam bitmiş abi ölmüş dedi yağı bir kaba boşalttı yenisini koydu, eve gelince kardeşime dedim motor yağını değiştirdim diye demesinde ben geçen hafta değiştirmiştim diye adi herif yeni yağı aldı. Bu dediklerimin hepsi depremin merkezinde oluyor, buraya taş yağsa azdır. Utanıyorum artık Kahramanmaraşlıyım demeye