Merhabalar; öncelikle nasılsınız? ben hiç iyi değilim. Ne yapacağıma dair bir fikrim bulunmamakta sizlere ne yapacağıma dair soru sormak istiyorum.
03/04/2024 03:14 Tarihinde araç kiralaması gerçekleştirdim. Arkadaşımı ise ek şoför olarak yazdırdım araç ile gezmek istedi ben evde uyurken bende tabi al gez diyerek aracı verdim. Arkadaş araca bir sürü arkadaşını alarak gezmeye başlamış ve dönerken direğe aracı çarpmış. Olay yerinde polis ile bir tutanak tutmamış ve oradan uzaklaşmış gezmeye devam etmiş. Aracın tamponu ve sağ çamurluğu hasar almakta. Daha sonrasına arkadaşı en az 20-30 kere aradım ve WhatsApp üzerinden âdeta yalvardım "Aracı getir, tutanak tutalım başım belaya girecek." diye. O kadar ısrarıma ramen aracı getirmedi. Daha sonrasında öğrendimki aracı başka bir arkadaşına vermiş ve o şahısta telefonlarımı açmadı WhatsApp üzerinden mesajlarıma yanıt vermedi. Karakola gidiyorum şikayet edeceğim şimdi dediğim zaman ise "Tamam baba sen bilirsin" diye hitapta bulunuldu. Ankarada yaklaşık 2 - 3 saat farklı bir araç ile cadde cadde gezerek aracı kız arkadaşı sürerken yakaladım. Önlerini keserek araçtan zorla aşağıya indirip aracı aldım ve firmaya götürüp teslim ettim. Tabi bu zaman zarfında firmayı çok fazla arayarak bildirdim hiç bir şey benim kontrolüm altında değil araç ile başkaları gezmekte lütfen bana yardımcı olun dedim. Ancak firmadan aldığım yanıt şudur. "Araç tamamen size aiit tüm sorumluluk ise size aiit, Emniyet ile sorununuzu çözebilirsiniz." Denildi.
Sizce dava açsam Güven İhanet adı altında kendimi kurtarabilir miyim?
Sizce aracın masrafı ne kadar çıkar? Firma benden ne kadar bir ücret talep eder? Benden değer kayıbı alırlar mı? Tahminler doğrultusunda.
Hocam firma kim merdiven altimi kurumsal biryermi