güzel. bu hayat risk alarak yaşanır. özellikle gençken. bu yüzden en nefret ettiğim yaklaşım " anı yaşa -carpe diem- " yaklaşımıdır. buna odaklı olanlar gençliğinin kıymetini bilmez gezer tozar yer içer eğlenir. ancak 30 undan sonra bir rutine bağlanır ve o andan sonra ölmeyi bekler. hiçbir şey deneyemez, hiçbir zaman risk alamaz, herhangi bir şeye cesaret edemez. o adamın hayatı artık 30 unda bitmiştir ve yarınları bellidir. her şeyi belli.
bu yüzden bir insan gençliğinde ne kadar risk alırsa, ne kadar çok şey denerse, kendini ne kadar ateşin içine atar sabredip bi şeyleri kovalarsa yarınlarında o kadar donanım sahibi olur ve geçmişten aldığı deneyimle kendine güveni artacağı için sonraki adımlarını daha emin basar.
hayattaki mottolarımdan biridir, 1000 hata yapan 1 hata yapanın 1000 adım önündedir.
bu ülkede hata yapmak, yanlış yapmak bir ayıp, kusur gibi anlatılıyor. yanlış. en çok hatayı yapan, en çok deneyim sahibi olandır. hata yapmaktan korkulmaz, aksine hatanın üstüne üstüne koşacaksın.
bu anlayış bir ülkeyi ilerletir, kalkındırır, geliştirir. özellikle " aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller " anlayışını benimsiyorsanız. hür olmanın yolu denemekten, kovalamaktan, riske girip çıkmaktan geçer. 30 unda patronuna tasmayı taktırıp bi ömür işçisi olmakla değil. kovalayın, koşturun, deneyin. özellikle gençseniz.
ben bu yola girdiğimde henüz 18'dim yanılmıyorsam. önce youtube ile başladım. sonra kriptolara geçtim. milyonları gördüm, milyonlarca battım. son 4.5 senedir de sıfırdan girdiğim web dünyasında önce wordpress sonra seo sonra bot geliştirme konularıyla ilgilendim. her gün yeni bir şey daha öğreniyorum, her öğrendiğimden ayrı bir haz ediniyorum. birinden maaş aldığım son tarih 2010'du.
velhasıl. daha çok ve daha büyük işler yapmak sizin gibilere nasip olur. diğerlerinin her şeyi bellidir. kolay gelsin.