1.si Ürün buybox ürünümü eğer buybox ürünüyse satıcı bu durumu farketmemiş olabilir dolayısıyla koşulsuz şartsız iade alması gerekir. 2. si ilk iadenizi sattıcının reddetiğini yazmışsınız çünkü lastik patlakmış ve siz bunu aldığınızda hemen bildirmemişsiniz ve hızına takılmışsınız sanırım. Sırf bu sebepten ötürü satıcı zaten ürünü kullanıp lastiğini patlatmış deyip iade reddi yapıp ürünü değişime gönderebilir. Ve sırf bu sebepten bile zaten açık vermişsiniz. 3. sü satıcı zaten savunma dahi yapmamış savunma yapsa o ürünü iade etme hakınız yoktu çünkü nereden bilecekler ürünün lastiğini sizin patllatmadığını tabi ki iade reddi hakkını kullanacak adam. Aynı sana verilen haklar onada veriliyor. Herşeyi geçtim ürünü almadan insan bi google ye yazar bi okur 5 km hıza takılan adamsın hiçmi bakmadın kardeşim bu insanlarla uğraşıyorsun. Senin trendyol dediğin firmanın günlük satış hacmi 550 bin sipariş. 550x 30 aylık 16,5 milyon sipariş demek. 16.5 milyon siparişin döndüğü siteye sen gelip burada hööö satıcıyı koruyor dersen gene sana hadi oradan yazarım ve asıl senin okudugunu anlamakda problem cektıgını dusundugumu soylerım. Evet senin başına talihsiz durumlar gelebilir ancak senin başına gelen bu talihsiz durum o siteyi dünyanın en berbat nalet pis sitesi yapmaz bi o egolarından ilk önce arınıp şeffaf bir şekilde süreci değerlendirmeni isterim. Sen o 16,5 milyon siparişden sadece 1 tanesisin. Talihsiz bir süreç yaşamışsın o kadar. Sen iadeyi 3 . gün başlattığını yazmışssın trendyol satıcısı 7 gün içerisinde fatura kesmek zorundadır burada bir hukuksal problem yok sen faturayı talep etsen bıle ısterse 7. gün sonunda kesebilir. İlk 3 gün lastiği patlak ürünü farketmeyip 3. gün kardeşim bu 20km hızla gıdıyormuş deyip lastiği patlak ürünü gönderdiğin için bu süreç biraz da başına gelmiş direkt reddi yemişssin. Satıcı senınle ugrasmak ıstese zaten basar davayı kazanır. Senin söylemen gereken tam olarak şuydu. Ürününü teslim aldın ve 14 gün iade sürecin mevcut elinde bir yasal hak olarak, ürüne baktın ve kontrol ettin. 1. si ürünün lastiği patlak zaten bu kusurlu ürün gönderimine giriyor ve satıcı direkt ceza yiyor koşulsuz şartsız iade süreci başlıyor yani satıcı ya trendyol itiraz etme hakkı vermiyor verse bile elinde scooterının gorselerı ve patlak lastık gorselını paylastıgında trendyol dırekt alıcı ve satıcıyı degerlendırme surecıne alıyor ve % 100 alıcıyı haklı buluyor. Alıcı zaten 3 kağıtçılık yapma derdinde olmasa sana yazar mesajını hocam der vazgeçtim olarak iade süreci başlatın der. Ve onay verir geçer. Ancak senin dediğin yöntemde ürün kusurlu ürün gönderimine girdiği için satıcı direkt itiraz ediyor sebebi çok açık 1. trendyol puanı düşer. 2.si kusurlu üründen ceza yer ve buy box dan atılabilir.
Öncelikle satıcı haksız konumda dava açsa da kaybeder, ki zaten açmadı ve THH kararından sonra iade yapacağını söyledi. Daha önceki mesajlarımda da yazmıştım, ben lastiği soluk zannettiğim için şişirip kullandım gece tekrar solmuş. Bunu da iade talebime ekledim. Son olarak çok fazla sipariş veriliyor olması benim mağdur edilmemi haklı mı çıkarıyor? Hakkınızı savunun bence o kadar sipariş geliyor olabilir diyip alttan almayın.