Her şey tadında güzel. Fazla değil 1,5 yıl önce evlendim. Halen birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Biraz zaman alabiliyor bakış açılarının oturması.
Kadınlar kendi açılarından her zaman haklıdır. Her söylediklerini yaparsanız bır bır bır bır bır derler, yaparsanız gereksiz yorulursunuz ve isteklerin ardı arkası kesilmez, yapmazsanız kafanızı ütülerler. Level atlayıp bazı şeyleri neden farkedip yapmadığını dahi sorar mesela. Akşam geldiğinde algın dahi kapanmış olabilir ama bunu bilmiyor olabilir.
İstemediğiniz şeyleri net bir şekilde söyleyip kendinizi doğru ifade ettiğinizde her şey çözülüyor. Anlayış önemli.
Bir örnek vereyim. Eşim kahve sever , ben çay. Eşim her şeye karışıp çayı şöyle demle, bardağı şuyu buyu vs derdi. Olmayınca da mutsuz olurdu, dinlemiyorum sanardı. Her şeyi kontrol edemezsin. Söylediklerin benim için hiç birşey ifade etmiyor. Sen benim çayıma karışmaz ve müdahale etmezsin , ben senin kahvene. Sen çayın yanında bana ne sunabilirsin onu düşün, bende kahvenin yanında sana ne alsam diye.

Sonrasında her şey düzeldi.
Hafta sonu hiç bir şekilde temizlik yapmam. Hafta sonu benimdir. Gezeriz. Dolaşırız. Kafamda hafta içi yoğunluğundan yapmayı düşündüğüm ve yetiştiremediğim şeyleri yaparım. Hafta sonum özelimdir. Hiç bir şey yapmasam deniz kenarına gidip mal mal denize bakarım.
Eşimi düşünüp hayatını kolaylaştıracak şeyler yaparım.
Gibi gibi çoğaltılır.
Eşinizin gözündeki tahammülünüzü yüksek tutarsanız problem yaşamazsınız. Değerinizi yüksek tutarsanız pek çok şeyi gözünüze sokmaz, yaparken de mutlu olur. Umursamazsanız kendini değersiz hissederse mutsuz olursunuz.