Asıl dolandırıcıya ne oldu? Bulunabildi mi
3 Tane şüpheli bulundu. 2si delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verildi. Hesabını kiralayan kişiye olan olacak. Asıl dolandıran kişi elini kolunu sallaya sallaya geziyor veya kiralayan kişi ismini vermiyor.
Pandemide birine 400 tl yollamıştım bir iş için sonra kaybolmuştu, aynı şekilde dava açıldı, masraf vs umurumda değildi. Dava açtığımı duyunca ailesi ulaştı bana uzman çavuş olacak çocuk hayatıyla oynamayın dedi. Amacım para değil dedim onun sicilinde d0landırıcılıktan vir dava işletmek. 400 tl umurumda değil, o siciline işlesin ki sürekli karşısına çıksın. Harika iş fırsatımı yakaladı diyelim, o leke onun alnında kalsın. Nitekim güzelde oldu, 5 kişiyi daha d0landırmış böyle, r10da değil başka bir platformdaydı.
Bu yüzden uğraşın arkadaşlar, ciddiyim böyle insanların sayısı artıyor cezalar caydırıcı değil diye ama, şu davaların sicilde kalması harika birşey, parayı bırak direk ömürlük bir leke misler gibi..
En güzeli hocam.
1-2 ay olsa keşke 5 sene altı cezaların çoğunun yatarı yok 1 gün gir çık yapıp devam ediyolar sicil dışında hiçbir şey olmuyor bunu meslek haline getiren de sicili umursamıyor zaten 😄
Kamu davasına devredeceğini bilmiyordum. Ben şikayetimi geri çekmiştim. Fakat benlik bir durum olmadığını bundan sonrası artık kamu davasına geçtiğini söyledi. Savcının bana dediği sen müşteki olarak davaya geleceksin , orada tekrardan beyanını vereceksin. Belki de her dolandırdığı kişiye karşı aynı şeyi yapıp kendini affettiriyordur ama bu sefer farklı oldu tabi.
Aslında içeride yatıp yatmaması inan umrumda değil hocam. Bana kalırsa yatsın bir kaç yıl. Sonrasında sicil de bir ömür kara leke olarak taşısın. Ama dediğiniz gibi en fazla 2 ay yatarı var sonra salıyorlar belki de hiç yatmıyor..