Seçim matematiğine baktığınız zaman kaybın akp kaynaklı değil mhp kaynaklı olduğunu görüyorusunuz. Mhp diye bir parti kalmadı. İp ve yrp ciddi anlamda bu ittiraftan oy çaldı. Chp'ye de bu sebepten büyük bir boşluk kaldı. %36 zaten akp'nin her zaman aldığı fakat ittifaklarıyla şimdiye kadar bir şekilde sürekli yükselttiği oy oranıydı. Ben onların bir şey kaybetmiş olarak düşündüklerini sanmıyorum bu açıdan.
Diğer açıdan bana göre chp, sarı rüyadan uyanıp kırmızı rüyaya dalmaktan başka bir şey değil. Bu ülkeye temiz, bambaşka bir ufka ve vizyona sahip yenilikler. Yani namaz kılıyor diye rte'ye Atatürkün partisi diye chp'ye oy verenleri çıktığınızda geriye kalan nispeten bilinçli seçmene hitap edecek yeni bir oluşum bu ülkenin bundan sonrası olmalı. Yoksa iki gün önce kazanıyoruz başkanım diye omuzlarda taşıdıkları adamı iki gün sonra kendileri hiç sorumlu değilmiş gibi taşlayan kitlenin şuanki iktidardan hiçbir farkı yok. 25 yıllık döngüde eğer kırmızı rüya gelirse yine değişecek bir şey yok.
Tüm bunları bilen rte, siyasi açıdan oldukça zeki bir insan. Şu atmosferde asla erken seçim yapmaz. Ekonomiyi rahatlatmadan tekrardan emeklilerin memurların gönlüne oynamadan asla sandık kurdurmaz.
Ha bana şu da bir olasılık geliyor son iki seçimdir rte eski seçim atmosferlerini yaşamıyor yaşatmıyor o coşku kendisinde de yok sanki kendisi de bıraktı bir şeyleri sıkıldı da sırf gittiği yere kadar gitsin gibi bir hal aldı. Yoksa İstanbul için 2 tane sağlam aday adayı varken daha saçma bir adayı seçmezdi. Sonuçta yirmi küsür yıldır ülke elinde neyin ne olduğunu ve olacağını billiyordur.