Hem spotta işlem yapıyorum (şuan spotta Uni ve Etheryum shortayım - yani düşüşe oynadım)
asıl yazmak istediğim ise riskli alan olan vadeli/kaldıraçlı işlemler
RİSKLİ BİR BÖLÜMDÜR - İŞLEMLER SONUNDA O BÖLÜMDEKİ BÜTÜN PARANIZ GİDEBİLİR --- DİKKKAT
Ben önceden burada X10 - X5 ile açıyordum ve bütün parayı bağlıyordum - yani 20 dolar varsa 20 dolarX5 =100 dolarlık işlem açıyordum. haliyle likit olma olasılığı ise fazla oluyordu. bu şekilde o bölümdeki paraları bir kaç kez sıfırladım.
bir hatam da düşen coinleri alıyordum - bu çıkar diye ama ben alınca yine düşüyordu. coin piyasasında dibin dibi var. o nedenle düşenleri almıyorum artık.
ama şimdi misal 50 dolar var ise 25 dolarlık açıyorum, geri kalan 25 dolar ise benim likit olma (yani işlemin benim öngörümden farklı yöne gitmesi durumunda kullanılacak sermaye olarak kalıyor). kaldıraç olarakda X2 - X3 kullanıyorum. 25dolar X2 =50 dolarlık işlem açmış oluyorum.
bu şekilde işlem açarak aç gözlü olmadan ciddi manada kazanç sağlamanız mümkün.
bir diğer konuda hangi coini alacağız. burada grafik okuma giriyor.
yükselmiş coinlerin düşeceğini varsayarak short açıyorum. %5 bıraksa X2 ile açılan bir işlemde 50 doların %4-5 oranında kar alıp çıkıyorum.
Allah bereket versin diyerek
yeni yükselenleri kovalıyorum.
Bu benim tecrübemden yararlanarak uyguladığım bir strateji zarar de edebilinir karda
uygulama ve sonuçlarına katlanma kendi tercihiniz.
mesuliyet kabul etmem